perjantai 5. tammikuuta 2024

Luetut kirjat 03/2024: John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen, Gummerus 2023. Kääntäjänä Jaana Nikula. ⭐⭐⭐

Luetut kirjat 03/2024: John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen, Gummerus 2023. Kääntäjänä Jaana Nikula. ⭐⭐⭐ Luin sähkökirjana 05.01.2023. 3/5 tähtöstä, ehkä enemmänkin. Hieno, hieno kirjailija johdattaa taas pimeään, ja naapuriin... 

Miksei kukaan ilmoittanut, että tämä on julkaistu... On mukava löytää. Spefi, kauhu, fantasia. Tutulta kirjailijalta. Luin 80 sivua yöllä illalla 01.01.2024.

MySpace-ajan romaani, kauhuromaani, ystävätarina, ruåtsalaisestamusiikista ABBAsta tonne Idolsiin


Esittelyteksti:

"Väkevä kuvaus ystävyyden kauhistuttavasta voimasta

Kultatukkainen tyttö löytyy parin viikon ikäisenä avoimesta haudasta metsässä. Hän kasvaa yksin kellariin teljettynä seuranaan vain kasettisoitin ja satunnaiset kasvattivanhempien vierailut. Tytöllä on ainutlaatuinen kyky laulaa täysin puhtaasti ja jäljitellä kaikkea musiikkia, mutta häneltä puuttuu kokonaan kyky tuntea.

Samaan aikaan toinen tyttö kasvaa tavallisessa perheessä. Hän on kuin kaikki muut, mutta tuntee olonsa ulkopuoliseksi ja yksinäiseksi. Kun tytöt kohtaavat 14-vuotiaina, heidän välilleen syntyy erikoinen ystävyys, josta kasvaa jotain täydellisen kauheaa.

Romaanin vahva tunnelma vie mukanaan aina sen kauhistuttavaan päätökseen asti."

Julkaisupäivä E-kirja: 30. marraskuuta 2023


Avainsanat

Kauhu

Ystävyys

Yksinäisyys

Jännittävä

Koukuttava

Fantasia

Yliluonnollinen

Käännetty kaunokirjallisuus 


#kultatukkatähtönen

#JohnAjvideLindqvist #lukukeskissä2024 #lukujonossa2024 #kirjavuosi2024 #kirjavuoReni2024 #kirjavuoteni2024


KLF!

"Keväällä, vuosi sen jälkeen kun Lennart oli löytänyt tytön, tapahtui jotakin hyvin epätavallista. Laila sai tarjouksen. Ryhmä nimeltä ddt pyysi Lailaa vierailevaksi laulajaksi levylle joka oli tarkoitettu tanssilattialle. Ensin Laila luuli tarjousta pilaksi mitä se tavallaan olikin. Tarkoitus oli tehdä ruotsalainen versio The klf:n jättihitistä ”Justified and ancient”. Laila tekisi ruotsiksi saman minkä Tammy Wynette oli tehnyt alkuperäislevyllä ja laulaisi muutaman säkeen raskaan tanssibiitin päälle." Lainaus kirjasta s 77.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.