perjantai 12. tammikuuta 2024

2024: Lainasin järkyttävän kauniin kirjan. Puhumattakaan sen sisältämästä viisaudesta... Matti Hagelberg, Suomaan kansan muinaisusko

Lainasin järkyttävän kauniin kirjan. Puhumattakaan sen sisältämästä viisaudesta...

Matti Hagelberg, Suomaan kansan muinaisusko, WSOY 2023. Kirjaston kirja. 10.-11.01.2024.

Matti Hagelberg, Suomaan kansan muinaisusko, WSOY 2023


Esittelyä 

" Huipputekijän uusi nelivärisarjakuva!

Arvostetun sarjakuvataiteilijan uutuus Suomaan kansan muinaisusko on maailman myyteistä ammentava, kieli poskessa kerrottu tarina suomaalaisten juurista.

Kun suomaalaisten kantaäiti Ämmä kohtasi Kivisilmäjumalan, hänen kansansa oppi puhumisen taidon. Niin asiat voitiin nimetä, tuli valjastettiin ihmisten palvelukseen ja suomaalaisten vaellus kohti myyttistä Kotoa alkoi...

Suomaan kansan muinaisusko on itsenäinen esiosa Matti Hagelbergin suurteokselle Läskimooses, jonka Suomen kirjataiteen komitea valitsi vuoden 2021 kauneimmaksi kirjaksi. Vanhojen sanomalehtisarjakuvien innoittama, tyyliltään iloisen vinksahtanut kalevalaishenkinen sarjakuvakertomus on ilmestynyt osittain Kirkko ja kaupunki -lehdessä 2018–2019.

Matti Hagelberg (s. 1964) on graafinen suunnittelija ja sarjakuvataiteilija, joka tunnetaan raapekartongille toteutetuista, kunnianhimoisista sarjakuvistaan. Hänet on palkittu Puupäähatulla, Lempi Grand Prix'llä ja Suomi-palkinnolla.

"


#MattiHagelberg

#ONTOLAISET

#Suomaankansanmuinaisusko #sarjakuva #sarjakuvat 


tohtari matti hagelberg

РЕККА РОКЧИ РЕЯКИ

#HORRORVACUI

https://www.instagram.com/p/C2AFLkXtjMS/?igsh=aGo3b21xeDlsNnFi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.