keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Tänään ilmestyi Akseli Heikkilän Hiljainen vieras. Onko se folk-kauhua? Onko kaikki ruraali kauhu folk horroria?

Kirjat. Tänään ilmestyi Akseli Heikkilän Hiljainen vieras. Onko se folk-kauhua? Onko kaikki ruraali kauhu folk horroria? Kotimaista kauhua, kuitenkin. Kansallis- ja kauhuromanttinen kansi vastaväreineen. 

05.05.2022

Akseli Heikkilä, wsoy 2022, sähkökirjana mm BookBeatissa ja Nextoryllä, jota nyt luen. Onko tämä spefiä kun tämä on suurelta kustantamolta? Tuonne @popkulttuuria puolelle & blogiin kirjoitan popkulttuurista ja undergroundista, lähinnä elokuvista. Folk horrorin kokemuksia olen nyt ynnännyt yhteen.

.

Tässä päähenkilö palaa kotiseudulleen maalle, kun hänen ja puolisonsa kämppä on tuhoutunut tulipalossa. Päähenkilö on Oona, kirjailija joka taistelee toisen kirjansa kanssa, ja yllättäen tuleekin vanhassa, pelottavassa, tutussa talossa raskaaksi. Onko hän luotettava kertoja? Lapsuuden traumojen ja yliluonnollisen herkkyyden / taakan kautta kautta? Kun Päivi Alasalmen Northern Gothic on hersyvää groteskia huumoria, on tässä Pohjoisessa gotiikassa sitä melankoliaa mitä romaanissa tunnetaan kun katsotaan Munchin huutoa, julistetta seinällä. Ehkä myös von Trierin Melankoliaa. Groteskia huumoria on Juhannustanssit-julisteen äärellä. 

.

Mitä kylässä on tapahtunut, onko se paha paikka. Missä kaikki lapset ovat. Rekat jyrisevät liian kirkkaine valoineen liian läheltä, kun lukija pelkää, että käy kuin Kingin kirjassa. Painostava tunnelma vaihtelee raskausajan toivon kanssa. Seutu vaikuttaa tutulta, ilmapiiri, lähikaupan valinnan niukkuus, jämähtäneisyys


Kirjat 35/2022

⭐⭐⭐ 05.05.2022.

#kirjat2022 #kirjavuoteni202 #kirjavuoReni2022 #kirjavuosi2022





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.