maanantai 18. maaliskuuta 2024

2022 Kirjat 26/2022: Tana French: Pimennossa, wsoy 2022 ⭐⭐⭐ sekä siitä tehty tv sarja Dublin Murders – Tappaja Dublinissa (2019)

Kirjat 26/2022: Tana French: Pimennossa, wsoy 2022 ⭐⭐⭐ sekä siitä tehty tv sarja Dublin Murders – Tappaja Dublinissa (2019) ykköskauden muinoin aloitin. 

Dublin Murders – Tappaja Dublinissa (2019) tv sarja, dekkari, 1 kausi. Olen lukenut Tana Frenchin 1. kirjan. Vähän vetämättömältä vaikuttaa tv sarjassa pääpari, pomonaan O'Kellynä on vähintäänkin värikäs Conleth Hill (Game of Thrones, Harakkamurhat, Verta Wienissä). 


Kirjasta:

Aloitin uuden dekkarin, vaihteeksi. Kaunokirjallinen mysteeritarina aloittaa Dublinin murhat -sarjan, ilmestyi 18.02.2022. Tana French: Pimennossa, wsoy 2022. Kieroutuneesti nautin, ja parahdan, mutta tämä on vasta alussa. https://t.co/AmGzMGEqB5

Sähkökirjana Nextoryllä. Tämän vasta aloitin mutta heti oli ihanasti kiinni ajankuvassa, 70-luvun lapsuudessa. Käy varmaan myös kaunokirjallisena (inhoan tuota sanaa) romaanina, jossa moottorina rikos ja sen selvitys. Kannen mukaan omaperäinen kirjailija, ja mitä vielä. Ainahan voi tutustua!

 Tässä muistellaan vuotta 1984, mutta viitataan lyhyesti kuinka ulkohuusseja ei mainittu Irlannin 1970-luvun tarinoissa, ja juutuin tuohon luokkaan ja aikaan, vaikka 1980-lukua siis muistellaan.

Pidän tästä kaksikosta joka on yhtä aikuinen kuin Patti Smith ja Robert Mapplethorn, Ihan kakaroita. Kun suunnittelevat menevänsä kynttelikköjen valaistessa poliisien kellariin tutkimaan, onko siellä salaovia... Heillä, Robilla ja Cassiella on siis samanlainen huumorintaju. Ja myös salaisuus. Enemmänkin kuin vallattomat sisarukset, kaverukset he tutkivat karmeita rikoksia nykyajassa. Onko 80-luvun sarjamurhaaja palannut. Löydetäänkö 80-luvun lapset hengissä. Päähenkilö jäi henkiin, hänen kaksi kaveriaan 1984 jäivät metsään. Mitä heille tapahtui. Irlantilainen päähenkilö muuttaa hieman nimeään, opiskelee herraskaisesti Briteissä ja palaa Irlantiin, uranaan poliisi.

Muiden sarjojen, kirjojen poliisit vaikuttavat kauhean vakavilta, kuivilta ja tylsiltä heidän rinnallaan. Ehkä Cassie & Rob jaksavat vetää lekkerillä, koska eivät ole vanhempia, omaishoitajia, syövän kanssa taustelevia, yksinhuoltajia, alkoholisteja, leskiä.

Hirvittäviä rikoksia, ja vastapainona verbaalisesti iloittelevaa ja kekseliästä huumoria. Odotan jatkoa. 

Kirjat 26/2022 ⭐⭐⭐

Tämän siis luin pari vuotta sitten. 



Yle Areenassa :

" Dublinin kaupunki laajenee ja laita-alueiden maisema muuttuu radikaalisti. Arkeologit kiirehtivät kaivauksia tulevan moottoritien alta. Vanhassa metsässä he tekevät karun löydön.

Uusi psykologinen trilleri Dublin Murders – Tappaja Dublinissa (16) sijoittuu Irlantiin. Maan poliisivoimien, Gardan, rikostutkijat Cassie Maddox (Sarah Greene) ja Rob Reilly (Killian Scott, Jack Taylor) saavat tehtäväkseen selvittää teini-ikäisen tytön kohtaloa.

Lähellä sijaitseva Knocknareen asuinalue ei ole koskaan päässyt nauttimaan kelttiläiseksi tiikeriksi kutsutun Irlannin talouskasvun vauraudesta. Aluetta ovat kurittaneet köyhyys ja työttömyys sukupolvien ajan.

Knocknareen lapsia on kadonnut metsään aikaisemminkin – 21 vuotta sitten, aivan erilaisessa Irlannissa. Nyt asukkaat, tiedotusvälineet sekä poliisi pelkäävät tapausten liittyvän toisiinsa. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.