keskiviikko 13. maaliskuuta 2024

Lukukeskissä 03 /2024 : Johanna Laitila: Kanin hetkellä, Otava 2024

Sain etuutena, eh etuna ilmaisen digilehden tilauksen kuukaudeksi, ja valitsin Suomen Kuvalehden, koska #kulttuuri, #kulttuurisivut ja #kirjaarvostelut. En lue arvostelua, koska luen kirjan ensin, kirjoitan itse ensin siitä, ja jälkeenpäin kokoan, mitä mainintoja. Teen myös elokuvien ja teatterin kanssa samoin, haluan tietää aluksi hyvin vähän, puhtaalta pöydältä ja säkki päässä teoksen pariin. En siis lue arvosteluja ensin ollenkaan, koska itse kirjoitan ensin. Ja minulla on hyvä vainu. Viime vuonna näin 178 leffaa valkokankaalta, elokuvajuhlilla, teatterissakin kävin, museoissa ja gallerioissa. Tämä pisti mainiosti silmään koska #kanit, Roaniemi tunnetaan nimellä #Rovaniemi, ja upea kansi. Makea ja kammottava. 

Lukukeskissä 03 /2024 : Johanna Laitila: Kanin hetkellä, Otava 2024. Kannen suunnittelu: Mirella Mäkilä. Julkaisupäivä: 08.02.2024. Aloitin 13.03.2024, Aku Ankan päivänä... Sähkökirjana mm Storytelissä. 


Esittelyteksti :

" Mikä yhdistää ihmisen, kanin ja koneen? Lähitulevaisuuteen sijoittuva hyytävän hieno romaani muukalaisuudesta ja lajien välisestä kumppanuudesta.

Alia syntyy esperantoa puhuvaan eristyneeseen ekoyhteisöön, jossa vanhemmuus ei ole biologista. Aikuisena hän hoitaa työkseen entisiä tuotantoeläimiä. Kun Alian kasvattanut Mirio joutuu sairaalaan, Alia päätyy hoivaamaan tämän kaneja. Mirion kotona hän tapaa yllättäen myös esperantoa ja suomea puhuvan Bertha-robotin, joka tietää hänestä pelottavan paljon.

Kanin hetkellä on kuin kuumeinen uni, joka härnää lukijan aivoja kysymällä, mihin yhteys toisiin perustuu. Mitä on olla ihminen. Mitä välittävä olento. Miten syntyy yhteisö, perhe, kumppanuus? "


#JohannaLaitila #Kaninhetkellä #otava #otavakustannus #suomenkuvalehti #skifi #kotimainen #lukukeskissä2024 #lukeminen #kirjat #books #reading #kirjavuoReni2024 #kirjavuoteni2024 #kirjavuosi2024 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.