tiistai 19. maaliskuuta 2024

2021: Luetut kirjat 40/2021: Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan varjossa, Gummerus, 2021

Minna Canthiin liittyen: Luetut kirjat 40/2021: Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan varjossa, Gummerus, 2021, myös äänikirjana Nextoryllä. Kuinka laaja naisten kirjoittama viihdekirjallisuus, romanttinen kirjallisuus, spefi ja fantasia (tässä kirjassa ei spefiä eikä fantasiaa), historiallinen viihde. Tai vain proosa. Historiallinen proosa. Yhteiskunnallinen historiallinen romantiikka ja viihdekirjallisuus. 09.03.2021. Mainio genre myös monelle asialle. Jos romantiikkaa on ollut se, että köyhä nainen kohtaa rikkaan prinssin, eli nousee luokassa. Miten muuten. Onko tasa-arvoista suhdetta, josta kumpikin puoli tulee samasta piiristä.

Puuvillatehtaan varjossa, myös äänikirjana Nextoryllä. Kuinka laajaa on naisten kirjoittama viihdekirjallisuus 9.3.2021. Jenny ostaa Minna Canthin kirjan Hanna. Kuuntelin myös lähetyksen Yle Areenasta, kun kirjailija Ann-Christin Antellia haastateltiin

🎧

Miten Mr Darcy uudistetaan. Kun arvomaailmat törmäävät. Tai kun patruuna Fredrik Barker on törkimys, joka ei välitä työläisten asemasta, asumisesta ja pienestä palkasta. Flirttaillija, mutta mies-selittäjä. Tradition mukaan pitkä, tumma ja itsevarma. Ärsyttävä. 

🎧

Millainen on herra x, Kosti Vanhanen, jolla on arvomaailma kohillaan. Joka on kiltti, ajaa työläisten asiaa, tasa-arvoa. Haluaa uudistaa ja parantaa. Älykäs, ja jalot periaatteet. 

🎧

Aivan kuin olisimme goottilaisessa tarinassa, jossa päähenkilönaisella on kaksi miestä, paha poika ja kiltti mies... 

🎧

Välillä kuulemme kunnolla Turun murretta, mikä sopii hyvin äänikirjaan. 

Tässä on tehtaita, hevosia, ja patruunoita (miehiä), Turun linnaa, viktoriaaniset napitettavat kengät (kuolaan jo nyt), ja tyköistuva vihreä musliinipuku. Naiset jotka tekevät työtä - puolella palkalla verrattuna miehiin.

🎧

Päähenkilö Jenny on leski, ja saanut opiskella, hän on feministi, oppinut, kodin ulkopuolella itseään toteuttava nuori nainen. Hän rakastaa kirjakauppaa, eikä ole innostunut kuristaa kroppaansa korsettiin. 

🎧

" Finlaysonin tehtaan tekniseksi johtajaksi Suomeen tullut John Barker perusti Turkuun puuvillakehräämön joka aloitti toimintansa 1845. " Wikipedia

🎧

#puuvillatehtaanvarjossa #annchristinantell

🎧

Lapsityövoima. Tehtaassa on töissä vain naisia, koska miehet eivät tule tänne töihin niin pienellä palkalla. Millainen kolke, millainen pöly keuhkoissa. Kuinka pitkät työpäivät. Kuinka monta vapaapäivää.

🎧

Lukukeskissä, erinomainen valinta. Äänikirjana. Luen myöhemmin varmaan myös kovana kirjana.

📝

Kuten Tehtaan varjossa 

📚




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.