perjantai 15. maaliskuuta 2024

Luetut kirjat 24/2024 : Helen Fields : Täydelliset todisteet, BookBeat 2023 ⭐⭐⭐

Tuhat kirjaa kesken mutta iltasella aloitin uuden. Luetut kirjat 24/2024 : Helen Fields : Täydelliset todisteet, BookBeat 2023 ⭐⭐⭐. 
 BookBeat tilaus loppui, ehdin lukea 70% 11.01.2024. Rikoskomisario Callanach, sarjan alku. Kääntäjänä Hanna Arvonen. Luen sähkökirjana 05.01.2024 alakaen. Jännäri, Dekkari, Skotlanti, Edinburgh. Muoto: Äänikirja. E-kirja. Bookbeatin tilaus loppui 11.1. Luin 70%. 15.03.2024 luin 100%. Karmivaa, toimivaa. 

Välillä miettii, onko Brittein saarilla raaempaa rikoskirjallisuutta kuin Ameriikoissa, meinaan hyvin samaistuttavissa kodikkaissa ihmisen tarinoissa. Uskottavampaa. Mutta onko brittein saarta, onko Skotlanti omansa. 

Lukukeskissä 03/2024 : kun jatkoin tätä Storytelissä kun BookBeat tillaus loppui. Niin sitä välillä jää kirjat kesken. 

Sähkökirjojen helppo saatavuus lukuaikapalvelussa on hyvää esim siksi, että saa lukea vanhempia kirjoja, mitä ei enää myydä kirjakaupassa, jos kirjakaupoissa edes myydään enää kirjoja. Tai onko näitä kirjastossa? Pitkä jonotus? 

Tämä on dekkarina ja jännärinä hirveä romssni, siis toimiva ja epämiellyttävä  karmivuudessaan. 

Brittiläiset ja skotlantilaiset tarinat ovat uskottavampia. 

Misogynia, naisviha, naisiin kohdistuva väkivalta. Hyökkäys vahvoja akateemisia, hyvin koulutettuja, hyvin toimeentulevia itsenäisiä naisia kohtaan. My body, my choice. Minun kehoni, minun valintani. 

Ava Turner tuntuu olevan kunnianosoitus film noirin Ava Gardnerille ja Lana Turnerille. 

Toisaalta hyvät poliisit kuten tämä Callanach, toisaalta korruptio ja valtataistelu, epäpätevyys, surkeat kuulustelut, surkea poliisityö. Hyvä veli -rinki, pomojen poliittinen peli. 

 


Tietoa kirjasta

" Kaukaisella Ylämaan vuorella palaa Elaine Buxtonin ruumis. Arvostetusta juristista ei jää jäljelle muuta kuin hampaat ja riekale kangasta.

Edinburghilaisen talon salaisessa huoneessa oikea Elaine Buxton kirkuu pimeyteen…

Rikoskomisario Luc Callanach ehtii hädin tuskin aloittaa uuden työnsä, kun Elainen katoamistapaus muuttuu murhatutkinnaksi. Jätettyään lupaavan uran Interpolissa Luc haluaa kiihkeästi todistaa kykynsä uudelle tiimilleen. Hän saa kuitenkin huomata, että Edinburgh on kaukana Lyonista ja Elainen tappaja on peittänyt jälkensä säntillisen tarkasti.

Pian toinen menestynyt nainen siepataan kotinsa kynnykseltä, ja Callanach joutuu juoksemaan kilpaa kellon kanssa. Tai niin hän uskoo… Naisten todellinen kohtalo osoittautuu kuitenkin paljon mutkikkaammaksi kuin hän olisi ikinä osannut kuvitella."

”Täällä näytetään vanhoja elokuvia”, Ava kuiskasi. ”Teatterissa ne ovat paljon parempia kuin televisiossa. Eikä mitään hemmetin HD:ta, supervärejä, surround-äänijärjestelmiä. Tällaisia elokuvien kuuluisi olla. Tarina ensin, kaikki muu on toissijaista.” Hän tarjosi popcornia, mutta Callanach pudisti päätään. " Lainaus kirjasta, sekä:

”Peruuttakaa heidän tulonsa”, professori Forge sanoi. ”Maksan heille koituneet kulut, jos tarpeen. Varmistakaa vain, ettei minun tarvitse kuunnella, miten he luennoivat opiskelijoilleni lainsäädännöstä, joka estää naisia hallitsemasta omaa kehoaan.” "

Kirjailija(t): #HelenFields #lukukeskissä2024 #lukujonossa2024 #books #reading #kirjat #lukeminen #lukujono2024 #täydellisettodisteet #RikoskomisarioCallanach #jännäri #dekkarit #dekkari #rikosromaani #sarjamurhaajakeissi 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.