keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Kun Sherlock & Moriarty Jätkäsaaren kirjastoon astu 20.02.2016: sekä Holmesin perintö 2020

Kun Sherlock & Moriarty Jätkäsaareen astu. Tai eiväthän he - eivät näyttelijät eivätkä fiktiiviset hahmot kummatkaan astuneet. Heidän henkensä kylläkin, vahvasti. Eikä kyse ollut pelkäsään Uusi Sherlock -sarjasta, mikä oli, ja on mainio nykypäivänä, se sekä kunnioittaa vanhaa henkeä ja myös päivittää. Asiantuntijat Jätkäsaaren kirjastossa esittelivät mm Suomessa esitettyjen sarja- ja mykkäelokuvien Sherlock Holmeseja, joista alla kuvia.  Erityisen kauniita elokuvamainoksia, typografialtaan. Oi niitä aikoja. Itse tekstiä en tiedä missä muistiinpanoni olevat, siksi digitaaliset valokuvat ovat helpommin haettavissa, varmuuskopioitavissa ja jaettavissa. Itse olen suuri Jeremy Brettin ja Christopher Leen sekä Peter Cushingin ystävä, kannattaja, mutta kyllä nämä uudetkin ovat aivan omaa luokkaansa elokuvanmitallisella kerronnalla, jossa jo sisällä on jaksossa parissa fanifiktiota ja monenkirjavia teorioita - jota Uusi Sherlock mielellään ruokkii. Ehkä.  

 Sherlock Holmes Finland ry:n järjestämä tapahtuma Jätkäsaaren kirjastossa 20.02.2016: olisiko Moriarty voinut selviytyä? Kuka tai mikä Moriarty on? Kuka tai mikä selviytyy, selviää luodista kallon läpi? Ketä kuuluu organisaatioon? Miksi? Millainen viirus? ????? Moriarty on kuollut. Kauan eläköön Moriarty. Miten The Abominable Bride tähän liittyy? Onko Molly uhka? Mistä kimpoaa Sherlockiin liittyvä naisviha? tätä mietin kun viimeisimmän Sherlock Holmes uutisen kuulin hurjana vuonna 2020 jolloin kaikki oli mullin ja mallin. Että:

" KIRJAILIJA Arthur Conan Doylen perikunta haastaa suoratoistopalvelu Netflixin oikeuteen, kertoo uutistoimisto AFP.

Syynä on se, että perikunnan mielestä Netflix-elokuva esittää Sherlock Holmesin hahmona, jolla on tunteita ja joka kunnioittaa naisia. Nämä piirteet ovat perikunnan mukaan vielä tekijänoikeussuojan alaisia. " tarkemmin Arthur Conan Doylen perikunta haastaa Netflixin oikeuteen, koska uusi elokuva esittää Sherlock Holmesin liian tunteellisena ja naisia kunnioittavana
Kirjailijan perikunnan mukaan Netflix rikkoo tekijänoikeuksia. Hesari 26.06.2010

Eira Lindh: Moriarty: mies vai mörkö? Analyysia Uuden Sherlockin kylmäävimmästä kelmistä
Mörkö. Ja mitä Andrew sanoo roolistaan.


Holmesiini, hieno julkaisu
Sannan esitelmä linkkeineen löytyy pdf-muodossa: Suomessa esitettyjen sarja- ja mykkäelokuvien Sherlock Holmes



Sanna Haukkala: Suomessa esitettyjen sarja- ja mykkäelokuvien Sherlock Holmes
Elina Karvo: Parodiaa ja pastisseja - Sherlock Holmes -tulkinnat 1970- ja 1980-luvuilla
pidän tavattoman paljon tästä elokuvasta, allekirjoittanut. " Kertoa se mitä Conan Doyle jätti kertomatta "



Sherlock Holmes Finland ry:n järjestämä tapahtuma Jätkäsaaren kirjastossa 20.02.2016: " Sherlock Finland ry. ja Jätkäsaaren kirjasto esittelevät ylpeinä teemapäivän ohjelman:
Sherlock Holmesin elämä valkokankaalla

12:00-12:05 Aloitus (Sherlock Finlandin esittely)
12:05-12:50 Sanna Haukkala: Suomessa esitettyjen sarja- ja mykkäelokuvien Sherlock Holmes
12:50-13:05 Esittely: Animaatio-Holmesit (Venla Hietala)
13:05-13:50 Elina Karvo: Parodiaa ja pastisseja - Sherlock Holmes -tulkinnat 1970- ja 1980-luvuilla
13:50-14:00 Tauko
14:00-14:15 Esittely: Neuvostoliiton Holmes-sarja (Suvi Laine)
14:15-15:00 Eira Lindh: Moriarty: mies vai mörkö? Analyysia Uuden Sherlockin kylmäävimmästä kelmistä"


Jätkäsaaren infokeskus ja kirjasto, HelMet, Sherlock Holmes, Jätkäsaaren kirjasto, Moriarty, Sherlock Holmes, Uusi Sherlock, Sherlock, Sovjet Sherlock Holmes. Kirjoitan tätä ja postitan vasta 5.3.2016, koska 5.3.1927 Arthur Conan Coylen viimeisin Sherlock Holmes tarina julkaistiin Liberty-lehdessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.