maanantai 11. maaliskuuta 2024

Luetut kirjat 22/2024: Lynn Messina: Jadetikarin arvoitus, Aula & Co 2023 ⭐⭐⭐⭐

Luetut kirjat 22/2024: Lynn Messina: Jadetikarin arvoitus, Auka & Co 2023 ⭐⭐⭐⭐. Kääntäjänä Nelli Hietala. Sarjasta Beatrice Hyde-Clare ratkaisee. Englanninkielinen alkuteos A Scandalous Deception, 2018. Kansi: Noora Karlsson. 

Aloitin jatkoin tämän viehättävän dekkarin, yksityisetsivän kanssa 07.03.2024. 

Tämä Beatrice Hyde-Claresta kertovan romaanin toinen osa ei heti täräytä täysillä, vaan osin muistelee, mihin edellinen loppui. Hauskaa on kun Bean pitää Floralle kuvailla mielikuvituspoikaystäväänsä, koska Flora tekee hänestä muotokuvan. Ehkä tuo sulhasehdokas, jota ei siis ole olemassa, etsintäkuulutetaan, että vanhapiika harmaavarpunen (26 vee) älykäs ja kekseliäs yksityisetsivä Bea vihdoin pääsisi naimisiin, eikä hänestä tarvisi huolehtia. Ollaan viktoriaanisessa ajassa. Nyt ollaan päästy vauhtiin. Kuten farssissa ja oopperassa on paljon väärinkäsityksiä ja valkoisiakin valheita, myös romanttisessa komediassa ja hyvän mielen dekkareissa.



Esittelyteksti: 

" Murha keskellä kirkasta päivää. Beatrice Hyde-Clare järkyttyy, kun lontoolainen keikari kaatuu kuolleena hänen eteensä paikallisen sanomalehden toimituksen ovensuussa. Miehen selästä sojottaa tikari. Bealla ei kuitenkaan ole aikaa murhamysteereille. Hänellä on aivan riittämiin pulmia innokkaan perheensä kanssa. He nimittäin ovat vakaasti päättäneet tavoittaa Bean miesystävän, jota ei todellisuudessa ole edes olemassa. Bea ei kuitenkaan saa mielestään miehen selkään iskettyä jadetikaria. Hän lähtee selvittämään mystisen aseen alkuperää Lontoon British Museumiin. Samoilla jäljillä näyttää olevan myös Bean vanha tuttu, komea Kesgraven herttua.Jadetikarin arvoitus on toinen osa Lynn Messinan Beatrice Hyde-Clare ratkaisee -sarjassa, joka on viihdyttävä yhdistelmä historiallista ajankuvaa ja murhamysteereitä Agatha Christien Neiti Marplen hengessä. Lynn Messina on yhdysvaltalainen kirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut toistakymmentä romaania. Messina asuu New Yorkissa poikiensa kanssa. Murha paremmissa piireissä -romaanista sanottua:”Bea on mainio tuttavuus ja sujahtaa kepeästi kotoisan ja leppeän, aavistuksen humoristisen brittidekkarin lokeroon.” - Kirsin kirjanurkka”Maltan tuskin odottaa seuraavaa rikosta paremmissa piireissä!" - Annelin kirjoissa”Messina on nokkela ja varmaotteinen kirjailija ja Murha paremmissa piireissä on vastustamattoman viihdyttävä tarina.” - Publishers Weekly”Toiminnantäyteinen dekkari, hauska sankaritar ja vastentahtoinen, omistautuva sankari, mahtavaa!” - Regency Reader

Moderni kirjallisuus ja nykykirjallisuus; Historialliset dekkarit; Hyvän mielen dekkarit; naisetsivät; Käännetty kaunokirjallisuus, Cosy crime - kevyttä jännitystä


Lainaus kirjasta: 

" Tunnin kuluttua Flora huokaisi, laski hiilen pöydälle ja julisti, että ensimmäinen sessio oli ollut hyvä. Hän käänsi luonnoksen Bea kohti ja paljasti tiukkahuulisen herrasmiehen, jolla oli ystävälliset silmät, terävä leuka ja höyhenenkeveä arpi, joka halkaisi tämän piirteet kahtia. Mies ei näyttänyt lainkaan siltä, mitä Bea oli kuvitellut, mutta hänessä oli jotakin häiritsevän tuttua.

Flora piti Bean hiljaisuutta hyväksynnän merkkinä ja ilmoitti, että he muokkaisivat yksityiskohdat valmiiksi huomenna. ”Näen ilmeestäsi, että olemme lähellä.” 


Lainaus kirjasta :

" Vera-täti, joka ei koskaan ollut tavannut ikätoveria, jonka mielipiteitä ei olisi oikopäätä omaksunut, kiiruhti myötäilemään kaunista kreivitärtä ja vääristeli nopeasti Sir Walter Scottin elämänohjetta, joka käsitteli petoksen sotkuisia vyyhtejä.

”Täsmälleen”, lady Abercrombie sanoi riemukkaan tyytyväisenä, vaikka siteeratut rivit olivat olleet niin tärveltyneitä, että oli vaikea sanoa, mistä hän tarkalleen ottaen oli samaa mieltä. ”Pitäkää kurssinne, neiti Hyde-Clare, ja olette tyylin huipulla pääsiäiseen mennessä.”

”Tietenkään teidän ei tarvitse lukea niitä, ellette tunne siihen halua”, hän korjasi välittömästi, ”mutta jos teitä kiinnostaa kokeilla yhtä, suosittelen lämpimästi, että aloitatte teoksesta Liitto paholaisen kanssa. Siinä on monia suosituimpia aineksiamme, mukaanluettuna salaperäinen muukalainen, pahaenteinen linna ja kaunis nuori nainen, joka on vankina rakkaudettomassa avioliitossa julman isäpuolensa kanssa.”



#LynnMessina #Jadetikarinarvoitus #aulakustannus #KustannusosakeyhtiöAulaCo #KustannusosakeyhtiöAula #BeatriceHydeClare #dekkarit #rikosromaani #kirjavuosi2024 #kirjavuoReni2024 #kirjavuoteni2024 #books #reading #kirjat #lukeminen #hyvänmielendekkarit #Jännityskirjat 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.