maanantai 17. heinäkuuta 2023

Kirjat 3/2023: Tuorein Läckberg Fexeus: Kultti, Otava 2022

Kirjat 3/2023: Tuorein Läckberg Fexeus: Kultti, Otava 2022, kääntäjät Kirsi Kokkonen, Petri Stenman. Mm Nextoryllä ja BookBeatissa sähkökirjana. 12.01.2023 luettu. 

Dekkarikirjailija ja mentalisti ovat kirjoittaneet yhdessä kirjasarjan toisen osan. Luin ensimmäisen osan sähkökirjana, ja ostin vielä fyysisenä kirjana. Olin Suomalaisessa kirjakaupassa skumppaklasi kourassa kun kirja julkaistiin suomeksi. 

Tekijät puhuivat avoimesti yhteistyöstään, ystävyydestään, ja sain napattua kuviakin. Kirja ei saanut ylistäviä kritiikkejä, näin muistaisin, ainakaan painetussa printissä. Mutta enhän toki valitse luettavaksi kirjoja kriitikon suositusten ja tähtien mukaan, vaan oman kiinnostuksen. Niin harva kirja pääsee arvosteluun lehteen. Siinä mielessä kirjasome blogeista twitteriin ja tänne instaan (ja bloggeriin) on mukavaa, kun monipuolisesti näkee mitä julkaistaan. Ja mitä on tulossa.

Hieno piirre on kirjoittaa nyky-yhteiskunnasta, Kansankodista, kun lapsia katoaa, siepataan, niin heti ovat tv:ssä natsipaskat "lohduttamassa" vanhempia ja vetämässä omaa rasistista propagandaa, kuka, tai ketkä ovat syyllisiä. Vaikkei johtolankoja paljoa yhtään ole, eikä takeita siitä, mikä on syyllisten ihonväri, tai syntymämaa. 


#kirjat2022 #kirjavuoteni202 #kirjavuoReni2022 #kirjavuosi2022 #dekkari #rikosromaani #dekkarit #nordicnoir #skandidekkari 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.