lauantai 8. heinäkuuta 2023

Lukukeskissä 2024, 01/2023 : Eikö tämähän piti laittaa. Aloitin Anne Holtin 2013 suomeksi julkaistun dekkarin Kuollut kulma

Lukukeskissä 01/2023 lukujonoon: Eikö tämähän piti laittaa. Aloitin Anne Holtin 2013 suomeksi julkaistun dekkarin Kuollut kulma, Gummerus 2022, Alkuteos Skyggedød.

Suomentaja Outi Menna. Sähkökirjana BookBeatissa. #dekkari #rikosromaanit #rikosromaani #dekkarit #skandidekkari nordic noiria mutta myös yhteiskunnallinen. Aloitin joku päivä sitten 13.01.2023. #kuollutkulmadekkari

Minusta on hyvä, että 10 vuotta sitten julkaistut dekkarit pokkarit saavat uuden elämän sähkökirjoina. Ja miten itse suhtautuu, muistaa tänä vuonna. Utøyan terrori-isku tapahtui niin kk sen jälkeen kun oltiin Taalainmaalla Peace & Love festivaaleilla, jotka olivat antirasistiset ja antifasistiset pippalot.

Tausta: "22. heinäkuuta 2011. Kriminologi Inger Johanne Vik on tullut auttamaan ystävättärensä Ellen Mohrin kesäjuhlien järjestämisessä, mutta perheessä on sattunut vakava onnettomuus. Kahdeksanvuotias poika Sander on pudonnut tikkailta ja kuollut. Vanhemmat ovat hysteerisiä. Hätäkeskus ei vastaa, sillä samaan aikaan Oslossa on räjähtänyt pommi.

Tapausta tutkimaan irrotetaan vain juuri poliisikoulusta valmistunut Henrik Holme. Pikkupojan kuolema paisuukin Utøyan terrori-iskun varjossa rikostutkinnaksi, jota tosin jarruttaa se, että Ellen ja Jon Mohr ovat hyvätuloinen keskiluokkainen pariskunta. Ei sellaisessa perheessä ole voitu pahoinpidellä lasta. Nuori mutta peräänantamaton Henrik Holme vetää Vikin mukaan tutkimuksiin, joissa selviää, ettei kaikki ole sitä miltä näyttää.

Kuollut kulma on viides Inger Johanne Vik -dekkari."

Muokattu · 25 vk

Instassani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.