sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Linna-sarja ja muu romanttinen lukemisto, viihdekirjallisuus 1970-ja 1980-luvuilta

Onko tämä nyt kirjallisuutta? Ha haa! Kyllä on. On kirjallisuutta, joka merkitsee sen kirjoittajalle paljon, siis elämää, ja kirjallisuutta, joita ihminen haluaa lukea.

Mitä romanttista hömppää, eskapismia luki syrjäseutujen Pohjoisen naiset aikana ennen internetiä, ja mahdollisia kirjakerhojakin.

Linna-sarjan tämän v. 1973 teoksen nimi Tatuoitu vaakuna tietystikin kiinnostaa, ja kuvassakin on joku yhteys Neljään muskettisoturiin - ja siihen yhteen petolliseen naiseen. Blyymit ovat komeita niin kuin nykyään burleskissa.


Löysin näitä, tai vastaavia vanhan talon ullakolta, ja ajattelin naisia, jotka ovat lukeneet näitä. Ottaneet aikaa itselleen. Oman tilan. Viileällä ullakolla vanhojen kahvipannujen ja hetekoiden keskellä. Tai ulkona keinussa kerran.


Sen sijaan lääkärisarjoja en siedä, aivan hirveätä sössötystä ja sössimistä - paitsi Nurse Jackie (aivan hillitön sarja, ja vihdoinkin kiinnostavia haastavia päärooleja naisille), House (varsinainen arvauskeskus) ja Monroe (erinomainen musiikki, mm Nick Cave).




Morfiini surmaa, tohtori Frank

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.