perjantai 12. huhtikuuta 2024

Lukukeskissä 04/2024 äänikirjana Maria Lang: Kielojen kuningas, Gummerus

Lukukeskissä 04/2024 äänikirjana Maria Lang: Kielojen kuningas, Gummerus 2023. Tähän dekkarin palaan silloin tällöin. Fyysinen kirja on pehmeäkantinen. Siinä on kaunis, menneen ajan kansi. Äänikirjana dekkari saa uusia lukijoita, sukupolvia, ehkä. Kääntäjinä Leena Vallisaari ja Eero Perkiö. Lukijana Ella Pyhältö. Alkuperäinen nimi: Kung Liljekonvalje av dungen. Alkuperäinen julkaisuajankohta: 1957.

Kirjan luen uudelleen, usein. 

Tämä on kaunis painos, vintagea, ennakoi nordic noiria



Sovitukset: Maria Lang: Kielojen kuningas (2013) leffa, josta ainakin minä pidän. Taisin ostaa sen Pasilan videovuokraamo Makuunista. Suomen telkkarissakin se on tullut. Lajityypit: Fiktio, Mysteeri. Christer Wijk; Hyvän mielen dekkarit. Kirjan hommasin aiemmin 


Esittely: 

" Mestarillisessa dekkariklassikossa kauniin idyllin taakse kätkeytyy synkkä salaisuus.Tuleva morsian Anneli Hammar katoaa kesken häävalmistelujen Skogassa kuhistaan: Anneli on rikas perijätär, ja häistä piti tulla seutukunnan tapaus. Muutaman päivän päästä Anneli löydetään Skoga-järven rannalta kuolleena, käsissään kimppu vastapoimittuja kieloja - samoja kukkia, joita piti tulla hänen morsiuskimppuunsa.Tukholmasta häihin saapunut Christer Wijk joutuu juhlien sijasta käynnistämään murhatutkimuksen. Pian poliisien käsissä on yhden murhan sijasta kaksi, ja Skogan idyllin takaa alkaa paljastua synkkien salaisuuksien vyyhti.Kielojen kuningas on mestarillinen arvoitusdekkari ja lajin kiistaton klassikko. "


#Kielojenkuningas 

#Kirja #MariaLang #klassikko #kestosuosikit #dekkarit #dekkari #skandidekkari #Gummerus #GummerusKustannus #Dekkariklassikot #ChristerWijk #Cozycrime @gummeruskustannus

@storytel_fi


Tätänykyä työmatkat ovat noin 3 tiimaa päivässä, niin olen viihtynyt äänikirjoja parissa. Myös öisin, vartti ennen nukahtamista. Asun varsinaisessa nukkumalähiössä. Fyysisiä alekirjoja olen ostanut kivijalkakaupoista, divareista ja verkosta. Olen dyykannut käytettyjä kierrätettyjä kirjoja. En suinkaan ole hyljännyt kovakantisia kirjoja, muutaman laatikollisen ja kassillisen kirjoja olen kotia saanut, raahannut. Suomalaisessa ja Akateemisessa on ollut 2€ ja 3€ kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.