lauantai 27. huhtikuuta 2024

Lukujonoon 05/2024: Wilma Schlizewski: Hurja Hantta, 2024 Into Kustannus

Lukujonoon 05/2024: Wilma Schlizewski: Hurja Hantta, 2024 Into Kustannus. 1. kuvassa kuvasin Hantta Krauseaä Forumin toisenlaisessa muotinäytöksessä noin vuonna 1993. Kuinka raikas ja vaarallinen (hyvällä tavalla) tuulahdus Hantta oli kekkoslovakian harmaalla ajalla naisena jota ei hiljennetty, ja joka ei toiminut byroossa pelkkänä kahvinkeittäjänä. Laitan lukujonoon mm Storytelissä sähkökirjana julkaistiin elämänkertaan. 

Kirjailijat Wilma Schlizewski ja Sami Lotila. Lukijana Wilma Schlizewski. 


Esittely: 

" Hurja, hurjempi Hantta

Suomalaiset oppivat tuntemaan Hannele ”Hantta” Krausen hyperaktiivisena ideanikkarina, joka tuntui olevan kaikkialla: tv:ssä, mainosmaailmassa, lehtien kansissa ja keskiaukeamilla – ja yhtä aikaa Helsingin kaikissa julkkispippaloissa. Koko kansan puheenaiheeksi hän nousi viimeistään toivottaessaan suorassa tv-lähetyksessä ”Helvetin hyvää yötä”.

Nykyään Hantta tunnetaan Wilma Schlizewskinä, eikä hän ole vieläkään kesyyntynyt. Hän elättää itsensä romu- ja lonkerokauppiaana ja tatuoijana. Rinnalleen hän on poiminut Goan-matkaltaan Arskan, itseään puolta nuoremman avomiehen. 

Wilman edesottamukset ovat kiinnostaneet suomalaisia jo yli 40 vuotta. Wilma lukee elämäntarinansa äänikirjaksi itse ja muistelee matkan varrelle osuneita suhteita, sairauksia ja kusettajia. Välillä hän on rakastanut elämää, välillä paennut kuolemaa. Raivokkaan suorasukaisen mutta myös lempeän ja humoristisen käsittelyn saavat Wilman elämään keskeisesti vaikuttaneet henkilöt, olivat he sitten herroja tai narreja, managereita, julkkiksia, yritysjohtajia tai tv-pomoja. Kovimmin Wilma ruoskii kuitenkin itseään, ainoaa ihmistä, jota hän on koskaan pelännyt. "

Julkaisupäivä E- ja äänikirja: 17.04.2024

#HanttaKrause #WilmaSchlizewski #SamiLotila #IntoKustannus #Elämäkerrat #hurjahantta #hurjempihantta #kirjavuoteni2024 #kirjavuosi2024 #kirjavuoReni2024 

kuva 1 Foorumin toisenlaisessa muotinäytöksessä c) Satu Ylävaara Photography 1993

Instani kuvat 2-4 kollaasi @storytel_fi ja @intokustannus

Mukana myös googletusta eilisistä uutisista. Tosin valitsin vain järkevät kirjoitukset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.