torstai 30. marraskuuta 2023

Luetut kirjat 36/2023: Joulukuu alkoi. Nys sitä saa. Marko Hautala: Pohjanmaan tonttuverilöyly. Jouluinen kauhutarina, Haamu 2023 ⭐⭐⭐⭐

Luetut kirjat 36/2023: Joulukuu alkoi. Nys sitä saa. Marko Hautala: Pohjanmaan tonttuverilöyly. Jouluinen kauhutarina, Haamu 2023. ⭐⭐⭐⭐ Mm Nextoryllä sähkö- ja äänikirjana. Lukija ja musiikit Anssi Rantamäki. 01.12.2023. Luen ensin. Kuuntelen sitten. 

Jos on aineksia, viittauksia tai minulle mielleyhtymiä, kuvassa, kannessa, sisällössä niin tässä verenpunaisessa, maukkaassa rosollissa voi olla satsi Teksasin moottorisahamurhaa, Tseehovia, Tarantinoa, Kuutamosonaattia, Amélie Nothomb: Vaitelias naapuri -romaania, Game of Thronesia, Niskavuoren naisiakin. Toisaalta Mansonin "Perheen" ruokailu, jossa oli tarkka järjestys kuka syö ensin. 

Päivitettynä sosialistisella medialla, sen näkyvyydellä ja onnistuneella tinder-mätsillä. Kuinka tärkeää on näyttää hyvältä, ja sitä kuinka VIP on. Kun kaiken pitää olla lyxusta ja kateutta aiheuttavaa. Mutta entäs kun koittaa jouluruoka Pohojanmaalla. Se aito joulu. Kun ei riitä vain katsoa jotain kaunista näkymää, vaan siitä ottaa idyllisen someotoksen. 

Minun joulukauhuni alkoi Night Visions Maximum Halloween festareilla, jossa ennakkonäytettiin There’s Something in the Barn! norjalainen, osin suomalainen kauhukomedia, tonttukauhua siis. Tullee enskaan tänään yleisessä jakelussa. 

Kotimaista kauhua on aina mukava lukea ja lueskella, sisällä, turvassa ja lämpimässä. Kun ei ole missään kolkossa rämpimässä, ainakaan fyysisesti. 

Joskus meilläkin vietiin tontuille ruokaa. En muista oliko klassista puuroa. Saunatonttu kuitenkin piti asujat terveinä, talon onnellisuuden tasapainossa, kun saunassa ei huudettu, ei riidelty, ei rikottu kiulua. Riiheä ei varmaan enää ollut, eikä tallia. Ainoastaan sauna. 


#pohjanmaantonttuverilöyly #kauhutarina #jouluinen #jouluinenkauhutarina #haamukustannus #markohautala #kirjavuoteni2023 #books #reading #kirjat #lukeminen #lukujono2023 #lukukeskissä2023 #kirjavuosi2023 #kirjavuoReni2023


Tuotteen kuvaus

" Dina on tavannut Tinderissä hurmaavan Vikin. Lyhyen ja intensiivisen seurustelun päätteeksi pari kihlautuu Dubain paahtavan auringon alla. Mies on kuin unelmien täyttymys: menestynyt, maanläheinen ja sopivasti juureva, mutta silti seurapiirityyppi ja maailmankansalainen. Lumituiskuisessa Suomessa odottaa vielä yksi etappi, joulunvietto Vikin perheen sukutilalla Etelä-Pohjanmaalla.

Kun porstuan ovi sulkeutuu matkalaisten takana, Dina huomaa hypänneensä kuin toiseen aikaan ja maailmaan. Perheen äiti on vahvatahtoinen matriarkka, jonka terävä katse arvioi Dinaa päästä varpaisiin. Myös Vikistä paljastuu uusia puolia. Mutta Dina päättää suorittaa sukujoulun kunnialla läpi. Kaikkihan ovat vähän omanlaisiaan perheen parissa. Ja onhan vanhoissa traditioissa oma viehätyksensä, kuten joulupuuron viemisessä luhtiaitan tontulle.

Pohjanmaan tonttuverilöyly on sarjassaan viides Marko Hautalan jouluisista kauhunovelleista. Synkällä huumorilla sävytetty, aikuisille suunnattu tarina osoittaa, että joskus tonttuja kannattaa pelätä jopa enemmän kuin joulupukkia.

Novelli julkaistaan vain äänikirjana ja e-kirjana ja se on saatavissa Haamun yhteistyökumppaneiden palveluiden kautta."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.