Alun perin Storytel Original 2019 äänikirjana ilmestynyt kotimainen dekkari on saatavilla kovakantisena fyysisenä kirjana. Kiitos Päivi Alasalmelle kirjoista, nämä kaksi toi Kusti kun pilki. Polki! Mutta pistin kuusen alle, ja ajattelin joulun aikaan lueskella illoin.
Vauhtia (spiidiä) on vaikka muille jakaa. Nordic noir ja kovaksi keitetty genre on lähimpänä, ehkä tämä on Manse noir. Äänikirjana en ole vielä kuunnellut, myöhemmin sitten, mutta näkisin tämän kyllä tv:ssä vaikka minisarjana ellei elokuvana.
On mukava lukea lumisessa, rauhallisessa Pohjoisessa tätä Tampereen alamaailmaan sijoittuvaa rikosromaania. Päähenkilönä on kyttä, Hallavainen, mies, suomalainen mies. Hänellä on toimiva työpari, mutta ripustautuva tyttöfrendi.
Toinen päähenkilö on humaani ja kiltti Anu, joka muuttaa Tampereelle Astarten taloon - tekemään työtä väkivaltaisten naisten kanssa. Romaani alkaakin Anun lapsuudenmuistolla jossa häntä intiaanileikissä ammutaan nuolella. Kauhuromantiikkaa voi edustaa doppelgänger-tematiikka vaikka d-sanaa ei käytetä, vaan hauskempaa. Myös hullut naiset ullakolla -tematiikkaa. Leffafestareilla kysyttiin v. 2017 joko nainen saa olla hirviö. Madrid vie myös Almodovaarin suuntaan hektisessä spektrissä.
Huumori on hirtehistä välillä, mutta nykymaailman huumetilanne järkyttävää, muuntopaska ja välien selvittelyt. On kyseessä rappioromantiikkaa, kun kirjan nimikin on Alamaailman kuningatar.
Paikka paikoin luen kirjaa ja mietin olenko itse pyörinyt paikoissa. Viime vuosina olrn käynyt Tampereella vain teatterissa, museoissa, Hesburgerissa ja valookuvaamassa. Liian harvoin on aikaa Hugo Simbergin töitä tuijottaa.
#kirjavuosi2023 #kirjavuoReni2023 #kirjavuoteni2023 #books #reading #kirjat #lukeminen #päivialasalmi #alamaailmankuningatar #dekkarit #dekkari #rikosromaani 🎶 #kovaksikeitetty #mansenoir
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.