perjantai 15. joulukuuta 2023

Luetut 37/2023: Mattias Edvardsson: AIVAN TAVALLINEN PERHE, Like 2018. ⭐⭐ Suomentanut Taina Rönkkö. Tämä kirja, ja filmatisointi vai oliko sarja, trendaa nyt. Mikä ettei.

Luetut 37/2023: Mattias Edvardsson: AIVAN TAVALLINEN PERHE, Like 2018. ⭐⭐ Suomentanut Taina Rönkkö. Tämä kirja, ja filmatisointi vai oliko sarja, trendaa nyt. Mikä ettei.

Aivan tavallinen perhe viettää idylliä eli arkea, jossa on säntillisesti mm harrastuksia tiettyinä päivinä. On selkeästi tapoja mitä tehdä minäkin päivänä, milloin on mikäkin ruoka. Mikä on arki ja mikä on vapaa. Paitsi vanhemmat eivät ole ihan taviksia, vaan suurituloisia ja akateemisia. Minäkertoja on perheen isä, pappi. Sitten tapahtuu rikos. 

Voiko hyvän perheen tyttö olla syyllinen? Cozy crimen, leppoisan murhan ja nordic noirin välimaastossa, yhteiskunnallisestikin. Ruotsi on luokkayhteiskunta. Jossa on näitä parempaa, ylempää - tirsk - keskiluokkaa joka pärjää, ja kaikki on tiptop. Joille ei koskaan käy huonosti eikä hassusti. Ja sitten on roskasakkia, tai alue on ainakin "rauhaton". 

Aloitin vasta 12.12.2023. Sähkökirja mm Nextoryllä. Toimivaa. Mitä tapahtuu kun ylemmän keskiluokkaisen porvariarki särkyy. Miten hyvän perheen tytär on syytettynä, onhan isä pappi ja äiti juristi, eikä kotoa puutu mitää... 15.12.2023 luin loppuun. 

 "Pidin lujasti kiinni Ulrikan kädestä ja ajattelin, ettemme ole sellaisia vanhempia. Meillä ei ole päihdeongelmaa, olemme akateemisia ja suurituloisia. Olemme terveitä, niin ruumiiltamme kuin sielultamme. Emme ole mikään resuinen perhe syrjäytyneiden asuinalueelta, jolla on sosiaalisia ja taloudellisia ongelmia. Olemme aivan tavallinen perhe. Ei meidän pitänyt istua tässä. Ja silti istumme." 

 #aivantavallinenperhe #lukukeskissä2023 #kirjavuosi2023 #kirjavuoReni2023 #kirjavuoteni2023 #books #reading #kirjat #lukeminen #rikosromaani #dekkari 

Alkuteos: En helt vanlig familj. 

Esittely " Psykologinen jännäri palasiksi murenevasta perheestä. 19-vuotias Stella saa syytteen 32-vuotiaan poikaystävänsä murhasta. Kun Stellan isä ja äiti ryhtyvät pelastamaan tytärtään, pappi-isä unohtaa totuuden ja asianajaja-äiti oikeuden. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.