maanantai 11. joulukuuta 2023

2022: Luetut kirjat 06/2022: Elly Griffiths: Muukalaisen päiväkirjat, Tammi 2022

Luetut kirjat 06/2022: Elly Griffiths: Muukalaisen päiväkirjat, Tammi 2022 Aloitin uuden kirjan. Goottilaisen! Tai itse asiassa pistin muistiin. Elly Griffiths: Muukalaisen päiväkirjat, Tammi 2022. # Harbinder Kaur tutkii. Storytelin sähkökirjana, ilmestyi 17.01.2022. #muukalaisenpäiväkirjat

Päähenkilö Clare vetää edesmenneen salaperäisen kauhutarinoiden kirjailijan R. M. Hollandin kotona, pelottavassa talossa, kauhukirjallisuuskurssia, ja taitaa palata halusta kirjoittaa tuosta hyytäviä kertomuksia kirjoittavasta klassisesta mysteerikirjailijasta henkilökuvan, elämänkerran. 

🏰

Hersyvä goottilainen mysteerijännäri, joka tuntee, ah, genren.

#goottilainen #gothic #gotiikka #gotiikkaa #kauhu #feminismi #kauhukirjallisuus #kauhuromantiikkaa #kauhuromantiikka #kauhuromanttinen #gothicNovels 

🏰 #harbinderkaur

Harbinder Kaur on uusi tuttavuus, tarpeeksi ristiriitainen ja monisäikeinen uusi poliisihahmo, joka ensimmäisessä tarinassaan toivotetaan tervetulleeksi dekkaripiiriin. Raikas. Kirjailija ironisesti kirjoittaa hänet, joka ei romantiikasta välitä, eikä ole menossa naimisiin, mukaan austenlaiseen koomiseen kaanoniin, jossa äitee on joka käänteessä naittamassa sinne tai tänne, ja toivoo lastenlapsia. Austenilla oli syynsä, miksi äidin pitää huolehtia tyttärensä kunnollisiin naimisiin. Etteivät joutuisi tyhjän päälle, kun naiset/tyttäret eivät saa periä eikä omistaa kotia. Nykyaikana periaatteessa kuka tahansa saa opiskella mitä tahansa, ja mennä töihin mihin alalle haluaa. Mutta silti on näitä vanhanaikaisia piirejä, tapoja ja perinteitä, joihin nykynaisetkin ja tytöt halutaan sulloa.

🏰

Kolmantena kertojana on dramaattisen kauniin Claren tytär Georgia, Georgie, joka on vaikea teini, mutta niinhän teinit aina ovat. On myös jännää, miten teinitytöistä kirjoitetaan kauhuromantiikassa.

🏰

Feministinen kirja, paneudutaan varmaankin Hulluihin naisiin ullakolla, ja muistutetaan hysteriasta, jonka alle miehet niputtivat niin synnytyksen jälkeisen masennuksen kuin naisen oman tahdonkin. Että oliko ennen paremmin, kun harjut humisivat, ja lemmenliekit lepattivat vaarallisesti, ennen sähköä, ennen nykyistä hirvittävää "arkkitehtuuria".

🏰

Kuudes tänä toisena koronavuonna lukemani kirja 19.01.2022 helkkari annoin ⭐⭐⭐⭐⭐ ja ah 🧐

06/2022 #kirjat2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.