sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Tv-sarjat: Utö (2024). Ja lisää mysteerejä ja saarelle sijoittuvia kotimaisia sarjoja silivuplee

Tv-sarjat: Utö (2024). Ja lisää mysteerejä ja saarelle sijoittuvia kotimaisia sarjoja silivuplee. Mukana ihan alussa vahvoja teatterinäyttelijöitä, joten puhe kuuluu, ja siitä saa selevän. Kun ei halua käyttää tekstitystä, ja esim lattiatuuletin humuaa. 

Mysteerisarjan aloitin 21.07.2024, ja mukavaa, että suomalainen kalusto on saanut töitä, ja äänen. Aina muistetaan sanoa, kuinka kankeaa on kotimainen outo, kauhu, kumma tai fantasia, muttei se saa estää tekemästä ja katsomasta. Jos ruåtsalaisilla on pitempi hisroria tällaisten proggisten kanssa, enemmän resursseja ja väyliä, niin voidaan meilläkin aloittaa. 

Kansanperinteessä meillä on mahtavat varastot outoja tarinoita ajoilta ennen kuin kodit oli ikeaoistettu. Tosin tunnistin jo vuonna 1988, että tarinankertojat ovat häviämässä. Tykkään erityisesti " akkojen tarinoista ", naiset jotka kertovat pelottavia, yliluonnollisia juttuja, ja miehet yrittävät heidät hiljentää. Hammajaisista ja etiäisistä.. On hauskaa, kuinka Hitchcock tarttui näihin juttuihin ja teki suspenseä ja trillereitä.. 

Mutta ollaan nykyajassa. Mistä johtuu kun sähköt katoaa, kännyt ei toimi. Mitä on tapahtunut. 


 

Esittelytekstit:

" Ruudun uusi alkuperäissarja Utö on kahdeksanosainen mysteeritrilleri, jossa suomalaisen ulkosaariston asukkaat kohtaavat oudon ilmiön: kaikki yhteydet ulkomaailmaan katkeavat ja saarelaiset tajuavat olevansa täysin eristyksissä. Rauhallinen yhteiselo saa synkkiä käänteitä, kun pelko, valtataistelu ja menneisyyden demonit alkavat repiä asukkaita erilleen toisistaan. Kuinka pitkälle ihminen on valmis menemään pelastaakseen itsensä ja perheensä? Utö-sarjaa tähdittävät Elena Leeve, Pihla Viitala, Ville Virtanen, Turkka Mastomäki, Joonas Saartamo, Kati Outinen, Max Ovaska, Juha-Tapio Arola, Iida-Maria Heinonen, Arttu Kapulainen, Aamu Milonoff, Noa Lange, Amos Brotherus sekä Petja Lähde. Kotimainen draamasarja. "


1. jakso Ääni 18.1.2024 Ruutu+ Kausi 1. Jakso 1/8. Utön saaren idyllinen kyläyhteisö todistaa selittämättömiä ilmiöitä ja joutuu eristyksiin ulkomaailmasta. Saarelle saapuu sinne kuulumattomia vieraita. Kotimainen draamasarja. (45')

" An idyllic island in the Finnish Archipelago is suddenly cut off from outside world, as a mysterious force takes over. Without food, electricity or safety, the islanders are faced with their deepest fears. What will you do to survive?" IMDB

#Utö #Utötvsarja #tvsarjat #tvsarja #tvshows #tv #tvseries #finnishtvserie #finnishtvseries #tvsarjat2024 #tvsarja2024 #mysteerisarja #Ruutu+ #Ruutuplus #Ruutualkuperäissarja #kotimainensarja #Kotimainendraamasarja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.