lauantai 20. heinäkuuta 2024

Tv sarjat: Korvessa kulkevi (2023) rikos, draama, trilleri. 1 kausi Ruutu+ palvelussa. Kotimainen eksoottinen pohjoisen kylmä sarja

Tv sarjat: Korvessa kulkevi (2023) rikos, draama, trilleri. 1 kausi Ruutu+ palvelussa. Kotimainen eksoottinen pohjoisen kylmä sarja, jonka bussipysäkkien ulkomainokset pysäyttivät aikoinaan. Aloitin vasta ykkösjakson. On talvi. Pimiä. Moottorikelkkoja ja rikos on tapahtunut. 

Suomalaisesta puheesta ei saa oikein selvää, suomalainen helmasynti siis. Kunnes Reijo Hakalaa näyttelevä Jakob Öhrman puhuu niin saa selvää. Johanna Hakalaa hänen tytärtään näyttelee Olivia Ainali. Hän on piristävä teinipoikkeama, #bläkkistä kuunteleva gootti, joka tekee koulussa esitelmän bändistä jonka logo näyttää asetelluilta mandariinirihmoilta, mikä on tietenkin upeaa, tunnistettavaa. Nuorista osa harrastaa pakanallisuutta, ja teatraalista synkkäilyä mikä sopii oikein hyvin kaamoksen aikaan. Mutta tyttö rakastuu ja näyttää tunteensa. Tässäkin on kyse koulukiusaamisesta. Kuinka ahtaita on ihmisen rajat, mitä saa sanoa, tehdä, miten pukeutua. Larppaamista eli roolipellausta harjoitetaan, ja tuli mieleen, oliko Elävässä arkistossa nosto, kun muinoin aikuiset hysteerikot mietti, johtaako larppaus saatananpalvontaan. Jotkut hihhulit siis. Kuriositeettina katson kun aloitin kylkiäisenä Ruutu plussan katselun. 

Kuva ja ilmapiiri viihdyttää kun on katsonut talvisia elokuvia tai jaksoja huitsin Nevadasta ja Kanadasta. 

Tässä siis tunnelmia ekasta jaksosta. 


#korvessakulkevi #korvessakulkevitvsarja #tvsarjat #tvsarja #ruutuplus #tvsarjat2024 #tvsarja2024 #rikossarja #draama #kotimainentvsarja #kotimainensarja 


Korvessa kulkevi ... 

Esittely 

" Teinipojan rituaalimurha järkyttää syrjäisen saaren asukkaita Pohjois-Suomessa. Epäilyt kohdistuvat koulukiusattuun ja hyljeksittyyn Johannaan, joka oli ihastunut poikaan. Tapausta selvittämään tullut rikostutkija Ulla Penttinen vakuuttuu pian siitä, että tapaus ei ole niin yksinkertainen.. Murhaajan vaaniessa vapaana, saaren uskovaiset asukkaat kääntyvät Johannaa vastaan. Säilyäkseen hengissä ja puhdistaakseen maineensa, Johannan täytyy selvittää, kuka murhaaja on. "


" Korvessa kulkevi -sarjan tapahtumat sijoittuvat Perämerellä olevaan pieneen saaren kalastajakylä, josta löydetään nuori poika, Aapo (Olavi Angervo) kuolleena. Aapo oli koulukiusatun Johannan (Olivia Ainali) ainoa ystävä, joten Johanna joutuu murhan pääepäillyksi. Kukaan pienessä yhteisössä ei halua uskoa hänen syyttömyyteensä, ja hän joutuu todistamaan sen. Paikallinen poliisi kutsuu etsivä, Ulla Penttisen (Amira Khalifa) apuun murhan selvittämiseen. Johanna saa Penttisen vakuuttuneeksi syyttömyydestään. "


6,6/10 IMDb

Korvessa kulkevi on oululaisen Whatevergroupin Elisa Viihteelle tuottama televisiosarja, jonka on ohjannut Jussi Hiltunen ( mm Ivalo). 


Käsikirjoittajat: Aleksi Puranen, Antti Kairakari ja Oona Haapaniemi. Tuottajana Antti Kaarlela.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.