lauantai 16. tammikuuta 2021

2016: Hannes Markkula: Bodomin murhat 30. ELOKUUTA 2016

Hannes Markkula: Bodomin murhat. Mukana myös esitutkinta-aineistoa, sain, hain. 30. ELOKUUTA 2016.

Olen käynyt kuvaamasssa Bodominjärveä, olen myös lukenut tuosta käsittämättömästä rikoksesta.

Vihaan true crimeä, ja olin tosi onnellinen, kun se osasto uupui suomalaisista kirjakaupoista. Ikään kuin ei meillä Impivaarassa mässäillä, ei. 

Suomalaisilla on ollutkin, törkylehdistöä ja trolleja lukuunottamati, kunnioittava suhtautuminen Bodomjärven murhiin. Ainakin Ei vanhene koskaan -dokumentissa, ja elokuvissa Bodom (2016) joka oli nuori, nokkela ja ilkeä kauhuelokuva, vaikka sisälsi kaikki amerikalaisen släsherikauhun kliseet. Sekä tietysti tv elokuva Bodomin legenda (2006) jossa Juha Muje on irti silmälappuineen. 

Valokuvat eivät ole kronologisessa järjesteyksessä, eli tässä järjestyksessä en kävellyt. Ehkä. Käsittämätön, tai käsittelemätön rikos, jota ei ole ratkaistu. Useita syyllisiä, useita tunnustajia. Kuinka rikoksen alueen maanperän jalanjäljet tuhottiin uteliaiden jalanjäljillä. Kuinka CSI-sukupolvena tai UHRILAMPAAT-sukupolvena tai Se7en-sukupolvena ei voi käsittää sössimistä ja hidastelua. Todisteiden tuhoamista. Mutta ei tässä enempää vatvomista. 

Bodom. Bodomin järvi. Mitä kaikkea kaunista, ja kauheaa löytyy tältä kartalta 60°15'30.0"N 24°39'41.8"E 60.258335, 24.661619 päivänä 29.08.2016. Samalla kun käyn Espoo Cinessä, käyn myös täällä. Ehkä. Ja sen metsän uumeniin.... Olen  useampana vuonna käynyt kuvaamassa mm Espoon elokuvafestivaalien aikaan, silloin kyllä pääsi ilmaiseksi Kampista Kino Tapiolaan, ja takaisin, muttei Kauppakeskus Selloon, missä on myös elokuvia, sekä Kauppakeskus Omenaan, oliko siellä myös elokuvia, emme muista. Piti ostaa vuorokausilippu ja nimenoman kallis seutuvuorokausilippu, josta piti ottaa kaikki irti, eli käydä elokuvien välillä kuvausretkillä. Mm tänne. 








#Bodominmurhat #HannesMarkkula


Linkkejä:
Haeppa itse Elävä arkisto
Jorma Palo - Wikipedia esitti kirjoissaan teorioita ja lähti saappaat jalassa, sanon kunnioituksella. Kuten:  Bodomin arvoitus (WSOY, 2003), ja postuumi Nils Gustafsson ja Bodomin varjo (WSOY, 2006)
Bodominjärven murhat – Wikipedia
Bodom movie FB
Children of Bodom
Metsänpeitto – Wikipedia

Pidin tavattoman paljon tästä Åke Lindmanin rauhallisesta, kunnioittavasta dokumentista - hassua kuinka kaunis Lindman oli miltei aina roiston rooleissa kuten ekassa Pekka Puupää -elokuvassa, ja Valkoinen Peura -klassikossa Åke myös paha poika...

Bodominjärven surmatutkimus käynnissä (mykkä) Julkaistu: 7.6.1960 Ohjelmasta: Kamerakierros 494. Uutiset Kuva: Bodominjärvi (1960). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.