lauantai 9. tammikuuta 2021

Guillou: Keikari. Dandy 11.4.2015

Onko tämä steampunkkia vai dieseliä? Ei. Kone- ja gayromantiikkaa ja dandyismiä huippukaudeltaan. Kaks eri lähtökohdista ponnistavaa / vastaan hangoittelevaa nuorta miestä aloittaa koneopin tullakseen insinööreiksi jotka muuttavat tulevaisuuden, jolloin höyryveturit eivät enää nokea keikareiden koreita asuja. Automobiileja! Oscar Wildeä! Skandalöösiä! 11.4.2015 

   Homojen miesten oikeudet tapetilla - naisten oikeudet ei tietenkään, eikä valinnanmahdollisuudet lähteä ulkomaillekaan opiskelemaan. Sivutaan naisten äänioikeutta. Viktoriaaniset kulissit kestävät.

    On oikein ihanaa ostaa kirja, jossa on kirjailijan puumerkki, maaginen nimikirjoitus.... Siihen ei mikään hölynpöly eekirja pystykkään!

    No nyt sain luettua, aikoja sitten. Sisarteoksia/aikalaisia: suffragetit, Dorian Grayn muotokuva, Teleny, Virginia Woolf, Bloomsbery ryhmä, Titanic, Kahden kerroksen väkeä, Downton Abbey.

    Kärkeimpänä teemanaan taiteen huumaavaa, nostava, edistävä, kasvattava, luova jne positiivinen ja kestävä vaikutus, miten fasistit, konservatiivit haluavat aina tuhota uuden, modernin taiteen, milloin polttaa kirjoja, milloin tauluja jotka ovat rappiotaidetta!

Tosin nykyään 2020-2021 olen ostanut tai saanut 270 sähkö- ja äänikirjaa Elisa Kirjalta, ja minulla on myös muita kuukausimaksullisia sähkökirjahyllyjä joista vuokraan lukemista.... 

Nykyään on luksusta ostaa kirja. Ja saada nimmari. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.