keskiviikko 28. joulukuuta 2022

Bloggariklubilla Miki Liukkonen ja Markus Leikola, 1300-grammainen romaani Elämä: Esipuhe, Mörkö sekä Pintaremontti 27.10.2021

Bloggariklubilla Miki Liukkonen ja Markus Leikola, 1300-grammainen romaani Elämä: Esipuhe, Mörkö sekä Pintaremontti 27.10.2021. Hyviä on keskustelut ja vastaajat. Liukkonen tuo sekä synkkyyttä ja huumoria, mustaa huumoria, ja tummanpuhuvaa estetiikkaa. Selvästi kalpeita poikia, kuten Baudelaire, Artaud, Veidt. Ja moni muu. Hän kuuluu niihin etuoikeutettuihin miehin joidenka yli tuhatsivuisia kirjoja julkaistaan. Ja painetaan. Minullakin tuo järkäle on. Kirjoja on myös sähkökirjoina.  Paisteklaseissaan kuten Dylan. Silloin kun Dylan oli kiinnostava.  Miki on kiehtova ilmiö. Itsensä näköinen. Piristävä, Suomessa. Hän sopii kentälle. Miki on brändi, mutta itsensä luoma ja synnyttämä. Kuten Frida Kahlo oli itsensä synnyttämä. Hän on myös somessa, tai ainakin silloin oli, kun seurasin, ja jakaa rehellisesti päivityksiään. Varmasti kateellinen armeija öyhöttäjiä on.

Saimme myös 1300 grammaisen ja 1300-sivuisen Miki Liukkosen romaanin Elämä: Esipuhe. Markus Leikola haastatteli tälläkin kertaa syvällisesti.

Markus Leikola haastatteli tälläkin kertaa syvällisesti. Miki Liukkonen on irti. Translitteroin tuonnempana keskustelut. Paitsi en löydä vihkoja. Tässä osa kuvista, ja videoklipeistä © Satu Ylavaara Photography 2021:
Nimmareita kirjoihin
Miki Liukkonen on irti.
© Satu Ylavaara Photography 2021

Fyysinen kirja on kaunis kanneltaan. synopsit, viittaukset ja tähtikartat tuntuvat sormilla, ja jatkuvat reunan, reunojen yli. 
Kalpeana kuin talvinen leivos, fyysinen kirja. 

Kansallisteatteri järjesti yhdessä kustantajan, kuten WSOYn kanssa näitä bloggariklubeja kirja- ja teatteribloggaajille, itse olen kumpaakin, ja enemmänkin, kuten elokuvat, sarjat ja popkulttuuri.
Kansallisteatterin vessajonossa irvistelee tässä Mörkö.
Miiko Nousiaisen Pintaremontti oli Kansallisteatterin päälavalla ensi-illassa 27.10.2021. Se olikin romanttinen komedia, ja siksi hyvä. 


Videoklippeinä
Sosialistisesta mediastani:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.