maanantai 4. syyskuuta 2023

Kirjat 24/2023 🌟🌟 luin 4.9.2023 vaihteeksi uuden dekkarin: Catherine Shepherd: Suon synkkyydessä

Kirjat 24/2023 🌟🌟 luin 4.9.2023. Pidin aineksista, en niinkään toteutuksesta. Muttei se estä lukemasta lisää. 

Aloitin 29.08.2023 vaihteeksi uuden dekkarin, koska saksalainen synkkä rikostarina, ilmestyi mm Nextoryllä eilen sähkökirjana. Catherine Shepherd: Suon synkkyydessä, Saga Egmont 2023. Kääntäjänä Anne Kilpi. Sarja: Julia Schwarz, eka osa.

Kirjan runollisessa, silti kovassa alussa on tuttu asetelma, kuollut tyttö rannalla, ts suolla, kuten Twin Peaksissa, Poen tarinoissa, Lumikki, Ruusunen, nordic noirin Sillalla. 

Mutta tytöllä on ääni. Hän kertoo. #sarjamurhaajakeissi

Runollisuus ja kovuus ei välttämättä sulje toisiaan pois. Olisi kiva välillä lukea kuinka dekkareissa ja trillereissä syötäisiin kasvisruokaa ellei peräti vegaanista.

Julian sukunimi on suomeksi Musta, kaunis sana Schwartz, joka kuulostaa ja näyttää lakritsinauhalta, kauniilta kiemuralta, ja melkein arvaa, mitä musiikkia kovaäänisistä pauhaa. Hän on uusi tuttavuus deckarikentällä, kuolemansyyntutkija. 

Rikoskomisario Florian Kessler vei aatokset heti Kraftwerkiin, mutta luen kuitenkin kirjaa normaalina. On jännitystä, on ihastumista, turhautumista... Mahdollista romantiikkaa työpaikalla. Florian nimenä on runollinen, hopeinen miekka ja tulee mieleen myös Angelika. Siis miehen nimestä. Romaanihan tapahtuu nykyajassa. Julia taas on Viljami Säkinperän tragediasta se nuori tyttö. Julia on myös jouluinen karkki, jonka kääreessä loistaa kulta ja kuninkaallinen väri. Se on myös julma nimi, Julmia Juoninen. Tietenkään mikään mielleyhtymät nimistä eivät pidä paikkaansa, se on tämän mielen kuvitusta. 

Laadullisesti ollaan, ainakin alussa, kuten Simone Buchholzin romaaneissa : dekkari, jännäri tai sarjamurjaajaromsku voi olla myös hyvin kirjoitettu, siis kauniisti kirjoitettu, runollisesti kirjoitettu. 

Kirjassa on useita kertojia päähenkilön Julian ja työtoverinsa Florianin lisäksi myös teinityttö netti-ihastumisensa kanssa pääsee ääneen. Lahjakas urheilullinen tanssiva treenaava tyttö joka kuitenkin ihastuu netissä söpöön poikaan, jolla on pyykkilautavatsa. 

Kirjailijan nimi on hyvin epäsaksalainen. Tuli ilmi tänä vuonna että polveudumme 1400-luvun lyypekkiläisestä aristokraattisuvusta. Paitsi että se olikin 1500-luku ja ei niin aristokraattia. Mutta että olemme saksalaisia! Tätä on vaikea käsittää, varsinkin Lapin sodan suhteen. Silloin isä oli niin pieni, ja saksalaiset tuhosivat Lappia, monin tavoin. Sisu elokuva oli mainio, kun näin ihan puskista sen trailerin ekaa kertaa kun edes ei oltu lehdisdä kirjoitettu elokuvasta. Myös Liksomin romaani Everstinna osuu arkaan paikkaan, kirjailija ja suuri persoona Annikki Kariniemi oli perhetuttu paikallisista taidepiireistä. Lukiossa valitsin saksan kielen, koska Laibach, Einstürzende Neubauten, Nina Hagen, Die Ärzte jne oli hyvää saksankielistä musiikkia. Ja nykyään vaivaa ostalgia mm Babylon Berlinin ja Rammsteinin merkeissä. 

Siksi saksalaisilla tarinoilla on jokin erityinen merkitys näinä kuukausina. 



Liepeistä infoa:

" Kuolemansyyntutkija Julia Schwarz tuntee kuoleman. Oikeuslääketieteen instituutissa Julia tunnetaan kylmäverisyydestään, eikä mikään hätkäytä häntä. Ei ainakaan niin kauan kuin hän onnistuu pitämään oman synkän menneisyytensä salassa.

Rikoskomisario Florian Kessler kutsuu Julian rikospaikalle läheiselle suolle, missä nuori nainen on löydetty murhattuna. Tapaus vaikuttaa alkuun yksinkertaiselta – kunnes ruumis varastetaan matkalla oikeuslääketieteen laitokselle. Murhapaikan tarkempi tutkinta paljastaa toisenkin murhatun naisen ruumiin. Julia etsii epätoivoisesti yhteyttä kahden naisen välillä, mutta ainoa yhteinen tekijä vaikuttaa olevan outo tatuointi uhrien vatsassa. Sarjamurhaajan jäljittäminen on kilpajuoksua aikaa vastaan, eikä Julia aavista joutuneensa itsekin syvälle pahuuden pyörteisiin.

"Suon synkkyydessä" on synkkä ja tunnelmallinen rikosromaani, jonka on kirjoittanut yksi Saksan arvostetuimpia rikoskirjailijoita. Teos aloittaa oikeuslääkäri Julia Schwarzista kertovan sarjan. "


#Suonsynkkyydessä

#CatherineShepherd

#kirjavuosi2023 #kirjavuoReni2023 #kirjavuoteni2023 #books #reading #kirjat #lukeminen #lukujono2023 #lukujono #lukukeskissä2023 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.