keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Erik Axl Sund: Varistyttö-trilogia

Vaikka tämä oli vaikea kirja, ja koko trilogia, niin pistän tähän kuitenki vuoden 2014 kuvat ja häppeningit sen osalta, sekä kirjamessuilta ja muualta. Erik Axl Sund: Varistyttö-trilogia. Hyvä, ettei tästä ole tehty elokuvaa eikä sarjaa. Eikä edes sarjakuvaa. Minulle uutena tuli tieto kuinka vastenmielinen äijä oli Carl Larsson, jolle nuoret tytöt olivat vain lihanpaloja. Tai ainakin yksi tyttö. Minulla on paljon Larssonin kortteja, tauluja ja jopa prikkoja, mauttomia tarjottimia, jossa on koskematon ruotsalainen idylli. En poistanut niitä käytöstä. Mutta on hyvä tiettä aina taustat. Liittyy myös Mulkerot -kirjaan.

Jos luulet, että Stieg Larssonin Millenium-trilogia ja Ystävät hämärän jälkeen oli synkkä, niin ollaan tässäkin tummien vetten äärellä.


Naapurimaan kansankoto, kansankoti, lintukoto voi huonosti, ja se näkyy dekkareissa, kauhussa ja fantasiassa. Varistyttö-trilogia: Varistyttö, Unissakulkija, Varjojen huone.

" Erik Axl Sund on yhtä kuin ruotsalaiskirjailijat Jerker Eriksson (s. 1974) ja Håkan Axlander Sundquist (s. 1965). Heidän sysimusta psykologinen dekkaritrilogiansa on ollut suuri yleisö- ja arvostelumenestys. "

Pojat käyttäytyivät Suomen vierailullaan kuin rocktähdet - ja punkbändi-taustahan heiltä löytyy. Nykyajan renesanssi-ihmisinä eli pätkätyöläisinä heillä on vitaalinen taidegalleria aika juppikaupunginosassa (hipsteri-), Sööderissä, ja pitävät taiteessa ja gallerianpidossa siitä, etteivät ole pelkästään hautauneina kammioihin kirjoitustöiden kammottavien aiheiden äärelle. —







Håkan Sundquist wiki
Jerker Eriksson wiki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.