torstai 4. huhtikuuta 2019

Lavalla oli dekkarikunigas Jo Nesbø, kitarakuningatar Aino Venna ja tenniskunkku Jarkko Nieminen

Tiistaina 4.11.2014 Helsinki, Bio Rexin lava, jolla Aino Venna musisoi, ja sitten Jarkko Nieminen huastatteli Jo Nesbøta. Eihän tuosta haastattelusta mitään muista, mutta hauskaa oli ehdottomasti. Miksi dekkareita ja pohjoismaalaisia realistisia dekkareita, Nordic Noiria tarvitaan. Miksi maailman onnellisimmat ja tasa-arvoisimmat [sic] maat, pohjoismaat, tuottavat hirveimpiä tarinoita. Vaikka emme ole sodassa emmekä nälänhädässä, eikä meitä kivitetä. Paitsi ehkä koulukiusauksessa. Minulle henk koh dekkarit ovat tärkeitä, koska niissä rikokset selvitetään, tai sitten oikeus otetaan omiin käsiin jos virkavalta ei siihen pysty. Vassokuu Satu Ylavaara Photography 2014:
© Satu Ylavaara Photography 2014


 lainaus Tiketin sivulta:

 " DEKKARI-ILTA JO NESBoN KANSSA Tiistaina 4. marraskuuta Helsingin Bio Rexissä tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus tavata kansainvälinen dekkarikunigas Jo Nesbø, kun Suomen tennisässä ja Nesbø-fani Jarkko Nieminen haastattelee kirjailijaa. Tilaisuudessa kuullaan myös laulaja-lauluntekijä Aino Vennaa. Käsittelyssä on muun muassa Nesbøn uutuuskirja "Isänsä poika". Jo Nesbø, Norjan suosituin miespuolinen rikoskirjailija, on luonut kriitikkojen ylistämän ja kansainvälisesti menestyneen, rikosromaanien sarjan, jonka pääosassa on apulaispoliisipäällikkö Harry Hole. Vuonna 1960 Oslossa syntynyt Nesbø on saanut tunnustusta siitä, että hän "on laajentanut rikosromaanin käsitettä poikkeuksellisen kirjallisen lahjakkuutensa ja kunnianhimonsa ansiosta sekä kyvyllään ymmärtää elämää meille kaikille yhteisessä modernissa, globaalissa maailmassa. Nesbølle on myönnetty lukuisia palkintoja, kuten Lasiavain vuoden parhaasta pohjoismaisesta rikosromaanista, Rivertonprisen sekä Tidenes Best Norske Krim. Nesbø on paitsi loistava rikoskirjailija myös muusikko, lauluntekijä ja ekonomi. Nesbøn tuorein koukuttava trilleri "Isänsä poika" pakottaa jälleen kääntämään sivun toisensa perään. "


lainaus mtv:n sivulta: Aino Venna juhli levyn julkaisua triplana: Olihan se aika uuvuttavaa:

"Jo Nesbøn karisma teki vaikutuksen
Viime viikolla Helsingissä järjestettiin dekkari-ilta, jonka päätähtenä oli Suomessa vieraillut kirjailija Jo Nesbø. Bio Rex -elokuvateatterissa järjestetyssä tilaisuudessa esiintyi myös Aino Venna.
Aino esiintyi yhtyeensä kanssa ennen kirjailijan saapumista, joten hän pystyi täysillä keskittymään tähden vierailuun ja nappaamaan lopuksi uutuusteokseen nimikirjoituksen.

Laulaja kertoo olleensa fiiliksissä tilaisuudesta, sillä hän on itse lukenut ahkerasti norjalaiskirjailijan teoksia.

– Olen iso fani, joten olin älyttömän onnellinen keikasta ja tapahtumasta. Nesbø on kyllä uskomattoman karismaattinen, Aino fiilistelee.

Laulaja kertoo löytäneensä myös itsestään ja Nesbøstä samankaltaisuuksia.

 – Jo on kirjailijana hieman samanlainen kuin mitä minä olen lauluntekijänä. Hän ottaa kirjoihinsa vaikutteita musiikista ja elokuvista. Minä taas otan kirjoista vaikutteita musiikkiini. Jo myös kuvaili, että hänellä on usein ideoita, mutta ei metodia. Samoin minulla!
"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.