sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Niina Meron Romanssin sankari tupsahti juuri Storyteliin

Niina Meron Romanssin sankari tupsahti juuri Storyteliin sähkö- ja äänikirjana 07.06.2021. Ai jai, palan halusta. Niina Meroa on ihastuttavaa lukea: englantilainen romanssi oli sekä traditionaalinen että uudistava romanttinen, suuri kirja. Jossa sai sinisukka kirjatoukka hurahtamista brittiläiseen kirjallisuuteen ihan Oxfordin täydeltä! Tässä kirjassa mies ei ole suoraselkäinen kartanonherra eikä pölyisten divarien humaani hapsutukka, jotka kummatkin sopivia romanssiin, vaan erikoisjoukkojen mies Benedict, jonka nimi viittaa luostariin ja uuteen Sherlockiin. Hän saapuu kappaleeseen kauneinta, seesteistä järvimaisemaa tavatakseen veljensä Dorianin, joka on myös kaunis nimi kirjallisuudesta. Mero toi moraalisia dilemmoja nautinnolliseen viihteeseen, miksi erikoisjoukkojen miesten pitää olla Pohjois-Irlannissa metsästämässä IRAn joukkoja. Kuka saa kenenkin valtion, maan valloittaa. Onko Mero ottanut syyniin myös timanttisen kovan äksönin? Hyvä!

Baarissa soi Type O Negativen Girlfriend*s girlfriend. Deellä on dominoiva, olkapäätatuoitu tyttöystävä, maihinnousukengissä tanssiva Nora, jota Ben pitää tiukkana kuulustelijana. Dee, Dorian, on brittiveljeksistä se kaunosielu, hajamielinen professori, humaani. Millainen sotilas Benedict on. Mitä he tekevät Suomessa.

Toisen terroristi on toisen vapaustaistelija... Kuka on syyllinen. Sotilas joka toteuttaa komennot vai tyyppi joka suunnittelee miinat ja kohteeseen "hakeutuvat" ammukset. Ja mitkä valtiot myyvät suunnittelemiaan aseitaan sotaa käyville valtioille, kolonialisteille, joilla ei ole mitään ongelmaa pommittaa siviilejä. Kunhan julistetaan tulitauko. Sopivasti ennen euroviisuhuumaa, muistelin. Mero ei saarnaa, mutta voisi tämä käydä myös #Dekkariviikko dekkarina. Koska on mysteeri.

Sotilaita tuli mieleen 28 päivää myöhemmin ja raaka-Arskan Predator, että kuinka kapea on sotilaan, soturin malli. Viimeksi luin upean Anni Nupposen Täydelliset sotilaat eroottisen skifin.

Päähenkilönä on erikoisjoukkojen mies, jolla on tähtäimessä IRA, kenties IRAn veteraaneja. Romantiikassa voi käsitellä myös traumoja, moraalia, "levottomuuksia" ja kolonialismia. Asekauppaa. #niinamero #romanssisankari @gummeruskustannus


kirjahullun_kirjahylly

101. tänä vuonna lukemani kirja 09.06.2021.

Juuri tänään pompsahti Storyteliin Meron uusin romaani Romanssin sankari sähkö- ja äänikirjana. Päähenkilönä on erikoisjoukkojen mies, jolla on tähtäimessä IRA, kenties IRAn veteraaneja. Romantiikassa voi käsitellä myös traumoja, moraalia, "levottomuuksia" ja kolonialismia.

Otin kuvia Kalevan arviosta kun niin hyvä juttu: Nyt pääsin lukemaan tahi ainakin kuvaamaan. Niina Meron Romanssin sankari ja rakkautta miehen näkökulmasta. Kaleva.








Sosialistisesta mediastani:

Gummerus Kustannus Oy:

Millaista on 2020-luvun romanttinen viihdekirjallisuus? Arvostetaanko romanttista viihdettä vieläkään tarpeeksi? Aiheesta keskustelevat romanttisen viihteen uudet tähdet: Puuvillatehtaan varjossa -esikoisromaanista tunnettu kirjailija ja kirjastonhoitaja Ann-Christin Antell ja Romanssin sankari -uutuuden julkaissut kirjailija, tutkija Niina Mero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.