lauantai 28. joulukuuta 2019

Charles Baudelairen Kielletyt Runot julkkarit oli eilen Rikun kirjastossa, Helsingissä 31.05.2019

Jos ja kun kaltaisillani köyhillä ole varaa sitä ostaa hintaan 55€, niin vitriineistä voi tuijotella. Mutta silloin ei tunne sormillaan silkkipaperia, eikä kuule sen kahinaa, rahinaa. Charles Baudelairen Kielletyt Runot julkkarit oli eilen Rikun kirjastossa, Helsingissä 31.05.2019.  Tekijöinä mm kääntäjä Antti Nylén, säveltäjä Samuli Kristian Saastamoinen. Kuvittanut Elina Merenmies. Avajaisissa ei kilistelty, vaan oltiin taiteen ja sensuurin äärellä, kuka määrittelee mitkä runot julkaistaan?

Poesian sivulta:
Kansiossa 23 arkkia, vihko, cd
185 x 255 x 10 mm
Kuvitukset Elina Merenmies
Ääniteokset Samuli Kristian Saastamoinen
Kohopaino Olli-Pekka Tennilä, Antti Nylén
ISBN 978-952-305-128-7
Luokitus 82.2
Toukokuu 2019

"
Pian sen jälkeen, kun Charles Baudelairen runokokoelma Les Fleurs du mal eli Pahan kukat oli ilmestynyt Pariisissa vuonna 1857, oikeus tuomitsi kuusi runoa painokieltoon Ranskassa; se piti niitä ”julkisen moraalin ja hyvien tapojen vastaisina”. Neljän vuoden kuluttua (1861) teos ilmestyi uudelleen, ilman kyseisiä tekstejä, mutta toisilla lisättynä. Nykyeditioihin ”kielletyt runot” ja muut kokoelman ulkopuolelle jääneet tekstit on usein sisällytetty liitteenä.

Kielletyt runot sisältää kyseiset runot Antti Nylénin suomeksi tulkitsemina ja Olli-Pekka Tennilän ja Nylénin kohopainokoneella irtoarkeille painamina, Elina Merenmiehen digipainetut kuvitukset omilla arkeillaan sekä cd-levyllä Samuli Kristian Saastamoisen suomennosten pohjalta tekemät ääniteokset. Alkutekstit on oheistettu kansioon erillisenä vihkona. Nylén on suunnitellut kansion ja vastaa sen toteutuksesta. Editio on 200 kappaletta. "


"Sinun hameittesi, sinun tuoksujesi sekaan
tahtoisin haudata
huteran pääni kuin 
lakastuneen kukan ja vetää keuhkoni täyteen
rakkauteni kalmonmakeaa löyhkää."

 POESIA













Charles Baudelairen Kielletyt Runot julkkarit oli eilen Rikun kirjastossa, Helsingissä 31.05.2019. Jos ja kun kaltaisillani köyhillä ole varaa sitä ostaa 🛒 55€ niin vitriineistä voi tuijotella. Mutta ei tunne eikä kuule silkkipaperin kahinaa. #CharlesBaudelaire #kielletytrunot #anttinylén #poesia #Rikunkirjastossa #Rikunkirjasto @poesia.fi @rikunkirjasto #kirjaploki #kirjaploki2019 #kirjat #kirja #book #books #kirjablogi #kirjallisuus #literature #art #taiteilijakirjat #taitelijakirja. Tekijöinä mm säveltänyt #samulikristiansaastamoinen. Kuvittanut #elinamerenmies. Yesterday Charles Baudelaire's forbidden poems were released in #finnish, #helsinki #finland, only 200 copies, limited edition, not handprint but almost, in very slow work on old printing machine. includes #graphics by Elina Merenmies, cd composed by Samuli Kristian Saastamoinen. Poems translated by Antti Nylén. Baudelaire was artist too, he did draw... In same library Exhibition of other #artistbooks #artistbook.
Henkilön Valokuvataiteilija (@satuylavaara) jakama julkaisu
 Yesterday Charles Baudelaire's forbidden poems were released in only 200 copies, limited edition, not handprint but almost, in very slow work on old printing machine. includes #graphics by Elina Merenmies, cd composed by Samuli Kristian Saastamoinen. Poems translated by Antti Nylén. Baudelaire was artist too, he did draw... In same library Exhibition of other #artistbooks #artistbook. #CharlesBaudelaire #kielletytrunot #anttinylén #poesia #Rikunkirjastossa #Rikunkirjasto @poesia.fi @rikunkirjasto #kirjaploki #kirjaploki2019 #kirjat #kirja #book #books #kirjablogi #kirjallisuus #literature #art #taiteilijakirjat #taitelijakirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.