lauantai 28. joulukuuta 2019

Kello viiden salongissa äitienpäivän kynnyksellä Johanna Venho lukee katkelmia kirjastaan Ensimmäinen nainen.

9.5. Teemana naispuolisten kirjailijoiden työrauha, mm avioliitossa, julkisuudessa, lapsia hankittua. Millaista on kirjoittaa fiktiota oikeasta historian henkilöstä? Onko oikeastaan hyvä romaanikirjailijalle, että aiheesta, Sylvi Kekkosesta on niin vähän lähdemateriaalia? Käsi ylös, kuka tiesi, että Sylvi Kekkonen oli myös kirjailija? Kello viiden salongissa äitienpäivän kynnyksellä Johanna Venho lukee katkelmia kirjastaan Ensimmäinen nainen.







#JohannaVenho #SylviKekkonen #kelloviidensalonki #kirjaploki #kirjaploki2019 #kirjat #kirja #book #books #kirjablogi #kirjallisuus #literature.

En voi olla laittamata tähän kuvaa, jossa Sylvi on miltei rajattu kuvasta pois. Muistan kun valokuvaaja Caj Bremer tästä kuvasta kertoi, kuinka hän jäi ulos kadulle odottamaan, tulleeko Kekkonen tiiraamaan ulos Napoleonin akkunasta, ja meneekö käsi povariin - ja bingo! Tätä kirjaa ei tietty käsitelty salongissa, mutta kun isä lainasi, niin katsoin kuvia. 


Kristiina Markkanen: Caj Bremer, kannen kuva tilanteesta jossa katolta näkyy kisat parhaiten. Ja Kekkonen Napoleonina klassikkokuva, josta kameraan katsova Sylvi miltei rajattu pois. Dokumentaarisen valokuvan voimaa. Kirjastosta, eihän taiteilijalla ole varaa ostaa taidekirjoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.