keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Tänään ilmestyi Stephen Kingin MYÖHEMMIN, Tammi 2022, Kirjat 40/2022 ⭐⭐⭐⭐

Tänään ilmestyi Stephen Kingin MYÖHEMMIN, Tammi 2022, käännös Ilkka Rekiaro.

4.7.2022 aloin lukea Nextoryltä sähkökirjana, mikäli kivuilta pystyy. En lataa tähän odotuksia, otan vastaan puhtaalta pöydältä. Onko tämä paluu, ja mihin. Miksi juuri tämä kiinnosti tarttumaan tänään https://t.co/B1UcL800HX


Aivan alussa voimme olla Hohdon ja Piinan keskivälissä, muttemme pakotetusti, on viittausta, vitsiä popkulttuuriin muuallekin. Kirja on sopivan lyhyt nykyahmijalle.


On poika, jolla herkkyys, taito, tai kirous, nähdä kuolleita, keskustella heidän kanssaan. On äiti, joka on kirjallisuusagentti. Heille tuo pötyä pöytään kuuluisa, suosittu kirjailija Regis Thomas, joka on erikoistunut pelkästään Roanokeen, joka on riippansa. Äiti sanoo lapselleen, että Thomasin suosituissa kirjoissa halaillaan ja suukotellaan paljon, koska äiti ei voi, eikä tarvi kertoa lapselle, mitä aikuisten kirjoissa oikeasti tapahtuu. Tällöin ollaan lähellä Piinaa, jossa kirjailija tunsi ahdistusta, ja piinaa, kun kirjoitti huippusuosittua seksikästä historiallista kauhuromantiikkaa sankarittarenaan Misery, jota, varsinkin yksi lukija, rakasti yli kaiken.


Tässähän on nerokas juoni ja juonen käänne, ilkeä. Koko kirja tähän asti on mutkattomasti kirjoitettu ja luettu, vastaanotettu. Siinä on lapsuuden, nuoruuden nostalgiaa ja kaihoa kuin Stand by me:ssä, ja ilkeyttä ja mustaa huumoria kuin Uinu, uinu lemmikkini kirjassa. 


Kauhuun päästään käsiksi vähintään.... Edellisessä Kingin kirjassa oli niin inhottava muodonmuuttaja, että se jäi häiritsemään mieleen pitkään. On tässäkin yksi inhokki.


Mukavaa on perhesuhteiden päivitys, että kun erinomaisesti Hohdon Shelley Duvallin näyttelemä tupakka kiskova vain äiti, on tässä uraäiti ja yh. Inhoan elokuvaa Hohto kun tiedän miten osaa näyttelijöitä rääkättiin kuvauksissa. Sellaista ei tee oikea Ohjaaja. Hohto leffa oli upea nähdä 14 vuotisna kylän ensimmäiseltä videonauhurilta säikkyen aidosti kun yöllä aikuinen pimeässä eteisessä käveli peltiämpär, mutta sittemmin se on niin kylmä elokuva. Suoritus. 


#StephenKinginMyöhemmin #myöhemmin #myöhemminromaani #kauhu #kauhukirjallisuus #kauhuromaani #kirjat2022 #kirjavuoteni202 #kirjavuoReni2022 #kirjavuosi2022


Kirjat 40/2022. 

⭐⭐⭐⭐


Tämä on kauhun lisäksi dekkari. Ripaus kehokauhua ja viittaus folk horroriin eli folk-kauhuun, vanhaan taruun Whistle and I'll Come to You... 


Tosin näin lisäksi valkokankaalta 84 leffaa tänän vuonna kuuden kuukauden aikana. Olin myös teattereissa näytelmien äärellä, keikoilla sekä suoratoistolta katsoin mainioita asioita. Museoissa ja gallerioissa kävin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.