perjantai 8. maaliskuuta 2024

Kääk, onnetar suosi minua Kertojan äänen mysteerikirjapakettiarvonnassa!

Kääk, onnetar suosi minua Kertojan äänen mysteerikirjapakettiarvonnassa! Blogissani Omituistenopustenkerho. Kuinka mukavaa, sain paketin jo viikko sitten, mutta vasta nyt ehtii listata, lähettää, jakaa. 08.03.2024. Paketissa oli kortti, ja pehmeäkantisia kirjoja, kuten Jukka Aalho / GPT-3: Aum Golly. Tekoälyn runoja ihmisyydestä, Basam Books, Ilmestymispäivä 30.04.2021.

Tuotekuvaus: [ihmisen kirjoittama] millaista on elämä ennen syntymää?[tekoälyn kirjoittama] luulen, että kellumme kaikkiisossa kosmisessa keitossajosta meidät vedetään johonkin munaan taitoiseen, riippuen siitä, kuinka onnekkaita olemme. 

Aum Golly on tekoälyn kirjoittama runokirja ihmisyydestä. “Minusta se on hyvin outo ja hauska. Yhtäältä se on hyvin synkkä ja häiritsevä, ja toisaalta äärimmäisen huvittava. Vahvasti absurdi. Se käsittelee maailman järjettömyyksiä ja tapaamme havainnoida maailmaa”.- kielimalli GPT-3 kysyttäessä, miten se kuvailisi Aum Golly -runoteosta." Aum Golly on kaikkinensa kiehtova ja häkellyttävä kirja, jonka luettuaan jää hieman jännityksellä mutta enemmän uteliaisuudella odottamaan, millaisiin suuntiin runouden ja teknologian liitto tulevaisuudessa versoo." (Reeta Holopainen, Runografi)

Jukka Aalho (s. 1986) on palkittu oululainen kirjoittaja. Hän on voittanut mm. Martti Joenpolven novellikilpailun ja J. H. Erkon kirjoituskilpailun kahdesti. Aum Golly on hänen ensimmäinen runokokoelmansa.GPT-3 on sanfranciscolaisen OpenAI:n vuonna 2020 julkaisema autoregressiivinen kielimalli."


#aumgolly #aumgolly2 #JukkaAalho #kertojanääni  #gpt3 #openai #runous #tekoäly #tekoälyrunous 


Jukka Aalho / ChatGPT: Aum Golly 2. 

Tekoälyn kuvitettuja runoja ihmisyydestä, Kustantaja / Valmistaja: Kertojan ääni, 2023. Kuvittajana Midjourney. Moderni runous ja nykyrunous (1900-luvulta alkaen); Tekoäly. 


Jukka Aalho: Johannes 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.