sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Luetut kirjat 43/2024: Stephen King: Keveys, Tammi 2020. ⭐⭐⭐

Luetut kirjat 43/2024: Stephen King: Keveys, Tammi 2020. ⭐⭐⭐

(Englanninkielinen alkuteos Elevation ilmestyi 2018 Yhdysvalloissa.) 

Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kansi: Juri Patrikainen. Sähkökirjana 28.06.2024. BookBeatissa. Aloitin tämän lukemisen joskus. 

" Niinpä tietysti, Scott ajatteli. 21. vuosisadalla myös printtilehdet ovat hevospiiskatehtaita. " 


Tuli mieleen Q-teatterin mainio esitys, jossa puhuttiin hevonpaskabingosta kun, no olikohan Lontoossa, pelättiin, että kaupunki hukkuu hevosen paskaan. Mutta sitten keksivät automobiilin. 


Pariin otteeseen päähenkilö Scott, tuo oudosti kevenevä mies, mainitsee hevospiiskatehtaat. Että alallaan tietää, aavistaa mikä ala katoaa, muuntuu, huononee. Paikkakunnalla on jokunen homofobinen asukki, siinä on jokunen liikaa. Paikkakunnalla on naimisissa olevan lesbopariskunnan upealta kuulostava meksikolainen kasvisruokaravintola, joka hiertää alueen maga-lippiksisiä urpoja ja tunkkaisia setämiehiä monestakin syystä.

Kingin kirjaksi tämä on tavattoman lyhyt. Novellikokoelmat tietty erikseen. 

#stephenkinginkeveys #stephenking #keveys #trilleri #kirjavuoreni2024 #kirjavuoteni2024 #kirjavuosi2024 


Lainaus kirjasta: 

" Lukiolaiset menivät naamiaisasuissa koulun halloweentansseihin, joita varten paikallinen autotallibändi Big Top oli vaihtanut nimekseen Pennywise and the Clowns."


Olemme Castle Rockissa. Tuli mieleen myös jännäri Kivimies, olikohan kirjan nimi Kivimies.


Esittelyteksti: 

" Kauhun kuninkaan viihdeyllätys myyntilistojen kärjestä

Kutkuttava tarina aivan tavallisesta miehestä, jonka elämä muuttuu yhtäkkiä sietämättömän kevyeksi.

Scott Carey huomaa painavansa päivä päivältä vähemmän – laihtumatta grammaakaan. Scott ei haluaisi kertoa kellekään, sillä Castle Rock on pikkukaupunki, jossa mitään poikkeavaa ei katsota hyvällä. Ei siis ihme, että kaupunkiin juuri avattu hieno ravintola ei ota menestyäkseen, sen omistajat Missy ja Deirdre kun ovat… erilaisia. Pahaksi onneksi he ovat myös Scottin uusia, heti kättelyssä hankaliksi heittäytyviä naapureita. Tilanne vaikuttaa synkältä. Hiljalleen haihtuvan miehen arvoitus ei ratkea ennen kuin on riidelty vielä yksi riita, katsottu kohtalokas videotallenne ja todettu, että paha ei ole ihminen, vain toinen kevyempi toista." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.