tiistai 19. maaliskuuta 2024

Lukukeskissä 03/2024: TRACY REES: Ruusutarha, Sitruuna 2023

Lukukeskissä 03/2024: TRACY REES: Ruusutarha, Sitruuna 2023. Suomentanut Anu Heino. Englanninkielinen alkuteos The Rose Garden. 

Lisää viktoriaanista romantiikkaa ja ajankuvaa... 


Jäälohkareista tuli mieleen 70-80 -luvut, kun kesällä jäätä säilytettiin sahanpurun alla, ja käytettiin karjakeittiössä altaissa maitopäniköiden siis maidon kylmänä pitämiseen. 


Esittelyteksti:

" Salaisuuksia ja juonia viktoriaanisessa Englannissa. 

Olive Westallen, 28, elää etuoikeutettua, joskin melko yksinäistä, elämää perheensä hulppeassa kodissa. Häntä pidetään liian vanhana menemään naimisiin, mutta hänellä on radikaaleja suunnitelmia perheensä tulevaisuuden varalle – suunnitelmia, jotka järkyttävät hänen yläluokkaista maailmaansa.

Ottilie Finch, 12, on vastikään muuttanut naapuriin. Perhe on hiljattain paennut Durhamista skandaalia, josta hän on autuaan tietämätön. Lontoo on uusi ihastuttava leikkikenttä, etenkin sen eläintarha ja kanavat, joissa riittää vilskettä kaikkina kellonaikoina. Ainoa huono puoli on äidin salaperäinen sairaus, joka pitää tämän suljettuna huoneeseensa.

18-vuotiaalle Mabsille elämä kanavilla on kaikkea muuta kuin eksoottista: se on jokapäiväistä työtä, jonka niukan palkan hän vie kotiin leskeksi jääneelle isälleen ja nuoremmille sisaruksilleen. Kun Mabsille tarjotaan kotiapulaisen paikkaa Finchien upeassa talossa, tilaisuus vaikuttaa pääsylipulta parempaan elämään. Hän ei kuitenkaan tiedä, ettei kaikki ole niin täydellistä kuin miltä näyttää. Pian Mabs sotkeutuu salaisuuksiin, jotka ajoivat Finchit pois edellisestä kodistaan.

”Tracy Rees on historiallisen fiktion uusi loistava ääni.”   - Kirjailija Lucinda Riley


#TRACYREES #ruusutarha #rosegarden #ruusutarharomaani #viktoriaaninen #lukukeskissä2024 #lukeminen #kirjat #books #reading #kirjavuoReni2024 #kirjavuoteni2024 #kirjavuosi2024




https://www.instagram.com/p/C4rM2zUtpnV/?igsh=MTViMGg4a3J0ZHExcQ==

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.