sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Luetut kirjat 18/2024: Karin Slaughter: Unohdettu tyttö, HarperCollins Nordic 2023 ⭐⭐⭐

Luetut kirjat 18/2024: Karin Slaughter: Unohdettu tyttö, HarperCollins Nordic 2023. ⭐⭐⭐ Kääntäjänä Virpi Kuusela. Alkuperäinen nimi: Girl, Forgotten. 24.02.2024-03.03.2024. 

Olen kipeänä, kuuntelen äänikirjaa, Sanna Majuri lukee. Nextoryllä. Koska Karin Slaughterilla on dekkarissa kumpaakin ääripäätä, jännittävyyttä, rikosta, mysteeriä. Mutta myös herkkyyttä, kunnioitusta. 

Tuotekuvaus :

" Kuka tappoi Emily Vaughnin? LONGBILL BEACH, 1982. Emily Vaughn valmistautuu tanssiaisiin, joiden pitäisi olla kouluvuoden kohokohta. Mutta Emilyllä on salaisuus. Ja ennen kuin ilta kääntyy yöksi, Emily on kuollut. Tappajaa ei löydetä. Emilyn ystävät vaikenevat, hänen arvostettu ja varakas perheensä vaikenee, elämä pikkukaupungissa jatkuu. 

Neljäkymmentä vuotta myöhemmin Emilyn murha on edelleen mysteeri. Mutta pian kaikki tulee muuttumaan. Andrea Oliver saapuu Longbill Beachille suorittamaan ensimmäistä tehtäväänsä Liittovaltion seriffinä: suojelemaan tappouhkauksia saavaa tuomaria. Mutta epävirallisesti hän on siellä tutkimassa Emily Vaughnin mystistä kuolemaa. Andrean omasta menneisyydestä löytyy yhteys Emilyyn ja nyt joku haluaa epätoivoisesti vaientaa Andrean – lopullisesti. "


#Unohdettutyttö #äänikirja #Unohdettutyttöromaani#jännitys #dekkari #rikosromaani #dekkarit #jännäri  #KarinSlaughter #mysteeri #Jännityskirjallisuus; Käännetty #kaunokirjallisuus 

Nyt on rauhallinen viikonloppu kun kipeänä. Viikko sitten la-su näin yli 8 bändiä, oli myös meet&greet, ostin pari harvinaista sinkkua. Kävin tuolloin myös teatterissa, Ilmasta rahaa farssissa, Hel Goods matskun ystävänmyynnissä kivijalkakaupassa mm Käärijää puoleen hintaan. Tekevä ehtii. Nyt on mukava ladata.

Olen lukenut, tai katsonut viime aikoina 1980-luvulle sijoittuneita mainioita tyttöjen elokuvia kuten Lisa Frankenstein (2023), My Best Friend's Exorcism (2022) ja Totally Killer (2023). Genrenä mm kauhukomedia, aikamatka. Pääosassa nämä final girl -hahmot, selviävät tytöt, selviytyjätytöt släshereissä, teinislashereissa. Tämä dekkari on jännäri, joka ei ole yliluonnollinen eikä aikamatka. On viimeisillään raskaana oleva koulutyttö Emily, joka on murhattu 80-luvulla. On nykyajan nainen Liittovaltion sheriffi Andrea. 

Voisin järjestellä sukkalaatikkoa kuten Karvisen omistaja lauantain kohokohtana.

 

Emilyn 80-luku ja Andrean nykyaika vuorottelevat.


Syy miksin luen tätä dekkaria, jännäriä. 

Juonipaljastus. Sisältövaroitus. 

Naisviha. Olemme 80-luvulla ja koululaistyttö on lääkärillä. Tytöllä on vatsa kipeä. Väkivaltainen ja muutenkin inhottava mies-lääkäri tutkii, kylmin välinein. Tyttö on raskaana. Tyttö ei usko sitä todeksi, koska hän ei ole koskaan...

Tyttö, Emily on järkyttynyt. Samoin lukija. Mies-lääkäri lähinnä h/orittelee, pitää tapahtunutta tytön syynä. Mies ei selvitä asiaa, kuka on r/iskaaja. Mies ei välitä. Patriatkaatti. Miehet. Lääkärit. Vallankäyttö. 

Kuinka yksin tyttö. Ilman tukea. 

Vuoritellen ollaan nykyajassa, sheriffi Andrean tutkimuksissa. Onko mikään muuttunut. 

Jatkan äänikirjana. Kuuntelen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.