lauantai 28. syyskuuta 2024

Luetut kirjat 60/2024: Jessica Fellowes: Mitfordin murhat, Otava 2018 ⭐⭐⭐

Luetut kirjat 60/2024: Jessica Fellowes: Mitfordin murhat, Otava 2018 ⭐⭐⭐ Sarja: Mitfordin murhat 1. Kääntäjnä Laura Beck. Alkuteos: The Mitford murders. Ilmestymispäivä: 1.10.2018, mutta aloin lukea heinäkuussa 2024. Äänikirjana itse asiassa mm Storytelistä. 28.09.2024.

Kirjan väri valinnat ja design vievät suoraan entiseen aikaan, ja mielellään tähän tarttuu, ja tämän kanssa nauttii kuten suklaisesta rasiasta. Tosin olen ollut kiinnostuneempi päähenkilöstä ja hänen persoonastaan, tragediastaan ja dickensläisestä alhosta kuin itse murhasta. 


Esittelyteksti

" Downton Abbey kohtaa Agatha Christien! Vanhan ajan murhatarina henkii perienglantilaista charmia.

Köyhä lontoolaistyttö Louisa Cannon pakenee julmaa setäänsä ja päätyy lastenhoitajaksi Mitfordin perheen maalaiskartanoon. Hänestä tulee 16-vuotiaan Nancy Mitfordin uskottu ja ystävä, ja yhdessä he myös joutuvat keskelle salaperäisen junamurhan tutkintaa. Mitä tapahtui Florence Nightingalen kummityttärelle?

Mitfordin aatelisperhe - etenkin sen kuusi kaunista tytärtä - oli tosielämässä monien kohujen ja skandaalien keskiössä 1900-luvun alkupuolella. Romaani aloittaa sarjan, joka perustuu tosielämän murhiin ja historiallisiin henkilöihin. "


Aion kyllä lukea Jessican muitakin kirjoja. 

Jessica Fellowes on hyvin englantilainen kirjailija ja freelance-toimittaja, ja mm Downton Abbey -sarjan kirjaversioiden tekijänä. Hän on Downton Abbeyn luojan, tuottajan ja käsikirjoittajan Julian Fellowesin veljentytär.

Julian Fellowes on erityisen hieno pikkumaisena kärttynä roolissaan Kilwillien linnan isäntänä mainiossa skotti sarjassa Laakson kuningas (2000–2005). Käsikirjoittajana mm v 2001 leffassa Gosford Park, josta sai parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscar-palkinnon. 

Tänään menehtyi ainutlaatuinen näyttelijä Maggie Smith joka oli mm Downton Abbeyn sielu leskikreivitär Violet Crawleynä, jolla on sarjan parhaimmat replat. 


#Mitfordinmurhat #JessicaFellowes #dekkari #viehättävä #kirjahullunkirjahyllystä2024 #Kirjaploki #kirjavuoreni2024 #kirjavuosi2024 #kirjavuoteni2024 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.