maanantai 23. syyskuuta 2024

Lukukeskissä 09/2024: Anna-Kaari Hakkarainen: Mar­ra­se­liö, Tammi 2024

Lukukeskissä 09/2024: Anna-Kaari Hakkarainen: Mar­ra­se­liö, Tammi 2024.

Aloitin uuden kirjan, jossa kerrotaan kuinka Bergman olisi halunnut kuvata Orkney saarella, mutta "joutui" tyytymään Fåröhön. Rakkautta ja anarkiaa festareilla oli minulle ensimmäisenä leffana aika selkie filmi The Outrun, joka osin sijoittui Orkneylle. Mia Hansen-Løven leffa Kohtauksia eräältä saarelta (Bergman Island, 2021) sijoittui tuonne Bergmanin saarelle Fåröhön. 

Joka joulu Tukholmassa näyteikkuna somistetaan Fanny & Alexander teemoin. Miten tämä kirja lähtee Bergmanista. 21.09.2024. 



#AnnaKaariHakkarainen #Mar­ra­se­liö #Kaunokirjallisuus #Modernikirjallisuus  #nykykirjallisuus #vallankäyttö #kirjailijat #elokuvaohjaajat #saaret #kirjavuosi2024 #kirjavuoReni2024 #kirjavuoteni2024 #books #reading #kirjat #lukeminen #lukujono2024 #lukukeskissä2024 



Esittelyteksti 

" Hengästyttävä romaani vallasta, kirjoittamisesta ja Ingmar Bergmanista.

Saari. Kirjailija. Kaksi naista. Ingmar Bergman. Elokuvan päähenkilöt jotka suunnittelevat pakoa.

"Marraseliössä on kaikki, mitä kirjallisuudessa rakastan: elävä taidesuhde, vaihteleva muoto, tekstiä eteenpäin vievä energia. Romaani on valtavan runsas ja silti ihmeen kevyt lukea. Marraseliön lukeminen on häiritsevää ja ravitsevaa."

- Helsingin Sanomat


Marraseliö on hypnoottinen tutkielma vallasta ja kirjoittamisesta. Se on romaanin ruumiinavaus, hybridi, joka pyrkii sinne missä lajit loppuvat. Se kertoo Ingmar Bergmanin elokuvista, halusta, joka ei tottele, eräästä saaresta ja siitä, kuinka helppoa on kadottaa itsensä toiseen ihmiseen ja kuinka vaikeaa on löytää takaisin. "


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.