perjantai 12. tammikuuta 2024

Luetut kirjat 06/2024: Ramsey Campbell: Nimetön painajainen, Gummerus, 1986. ⭐⭐⭐⭐

Luetut kirjat 06/2024: Ramsey Campbell: Nimetön painajainen, Gummerus, 1986. ⭐⭐⭐⭐ Kääntäjänä Pirkko Jokinen. 
10.01.2024. Lukukeskissä oli pariin otteeseen, kahteena eri painoksena eri kirjastojen kirjoja lukemassa. Onhan tämä laatua, ja ihme, ettei ole elokuvaksi tai minisarjaksi tehty. Laadukas, on draamaa, on kauhua, on dekkaria, on kiukuttavuutta, on epätoivoa. Koukuttavuutta! On jännäriäkin.

On jotensakin hienoa lukea tätä teosten Musta kieli, Sarvijumala, Perijätär kanssa.

Tämän lukeninen on jäänyt kesken, ei siksi, ettei olisi kiehtova, vaan kun kirjastoon pitää palauttaa jotta seuraava varaaja saa näppysiinsä. 

Ensimmäisen, aprikoosin eikun persikanvärinen kansi, jonka tekijänä Karri Sutinen. 

Kustantaja: Gummerus. Painovuosi: 1986. Sivumäärä: 279. Sidonta: Sidottu, kuvakannet (kovakantinen)

 #RamseyCampbell #Nimetönpainajainen

Campbellin 80-luvun kirja kertoo naisen hädästä, äidin epätoivosta löytää kadonnut lapsensa, jo 9 vuotta sitten, mutta yksinäisen äidin toivo herää, kun kadonnut tyttö alkaakin soitella. Kun kirja kertoo seksismistä, naisvihasta, kuinka patriarkaatti - poliisi, lehtien päätoimittajat - eivät kuuntele naista, joka edustaa yliluonnollista. On avoin tuonpuoliselle. Keillä hirviöillä on hänen tyttönsä? 

Ramsey Campbell oli KauhuCon tapahtuman kunniavieras Rikhardinkadun kirjastossa viikonloppuna 22-23.04.2023. Olin toki paikalla. Merkittävä vieras, kauhukirjailija ja lupsakka tarinankertoja. 




Esittelyteksti 

" Barbara Waughin menneisyydessä on kaksi tragediaa: hänen aviomiehensä kuolema ja heidän pienen tyttärensä Angelan kidnappaus ja raaka murha. Siitä on jo yhdeksän vuotta, mutta Barbara ei vieläkään ole antanut itselleen anteeksi tuon päivän tapahtumia. Surunsa hän on hukuttanut työhön ja menestynyt urallaan. Elämä on alkanut asettua uomiinsa.

Kunnes eräänä päivänä pelästyneen tytön ääni kuiskaa puhelimessa “äiti, minä tarvitsen sinua”. Silloin alkaa Barbaran käsin kosketeltava painajainen, jolle ei näytä olevan loppua... "


Kirjasammon mukaan:

Kirjallisuudenlaji

jännityskirjallisuus

Aiheet ja teemat

lapsenryöstö

suru

uskonnolliset yhteisöt

Henkilöt, toimijat

lapset (perheenjäsenet)

yhteisöt

Tapahtumapaikat

autiotalot

Konkreettiset tapahtumapaikat

Englanti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.