lauantai 16. tammikuuta 2021

Sodankylän Jeanne d'Arc - Riikka Karppisen tie vaikuttajaksi, Tammi. Nextory 15.01.2021

Sodankylän Jeanne d'Arc - Riikka Karppisen tie vaikuttajaksi, Tammi. Nextoryllä sähkö- ja
äänikirjana ollut muutaman vrk:n. 15.01.2021. Tässä on aivan, vallan ihana kansikuva, värit ja symbolit. Juur ehdin aloittaa, ja Karppinen on tuttu mm dokumentista, jossa hän taistelee rakkaan kotikontunsa eli suon puolesta, etteivät ulkolaiset kaivosuckelit tule tuhoamaan kotiseutua vaarallisella kaivospisneksellään. 

Meillä pohjoisessa jokaisessa kylässä pitäisi olla Riikka Karppisia, jotka pistävät hanttiin luonnontuhoajille. Kansallisvaikuttaminen kannattaa aina. On todella surullista lukea kuinka omaa kotikylää aiotaan tuhota juuri tällä kaivostoiminnalla. Kaivoslait pitää välittömästi saada uusittua ettei kuka tahansa pääse tuhoamaan esim suojeltuja kasveja kuten neidonkenkää. Tai kuten Riikan tapauksessa koko suota ja aluetta. Heidi Hautala kirjoitti jo vuonna 2002, ettei Lapista saa tehdä Suomen Kongoa. Joskus torstaisin kun kävin Tukholmassa oli meneillään mielenosoitus ja mielenosoituksia vaarallista kaivosbisnestä vastaan. On se jännää, kuinka Ruotsin Lappia ja Saamenmaata yritetään tuhota. Myös tällä tavoin. Yleensäkään ketään uckelia ei kannattais päästää "mittaamaan" näitä malmi- jne pitoisuuksia. On todella surullista kun paikalliset uckelit eivät näe nokkaansa pitemmälle. Ja miten tämä peilautuu kun elämme kuudennen sukupuuttoaallon keskellä, pandemiassa. 

Riikka dokumenteissa ja somessa on kiihkoton, meuhkaamaton, ja selkeä faktat tiskiin -tyyppi. 

On hurjaa tämä eläinrääkkäyksestä, villieläintoreista, taikauskosta ja turhasta matkustelusta aiheutettu korona. Että mitä aiheita, kuten luonnonsuojelua jätetään käsittelemättä. Mitkä ovat erittäin uhanalaisia lajeja. Joko turpeesta luovutaan. #sodankylänJeannedArc #riikkakarppinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.