tiistai 7. marraskuuta 2017

Bloggariklubilla perehdyimme lastenkirjallisuuden ja -teatterin merkityksiin päätäi Väätäisen johdolla

kuten kuvassa näkyy. Olipa rattoisaa syöjä soijanakkoo & falafelii päätäi Väätäisen eli Seela Sellan seurueessa. Elämänkokemus, lapsen ilo ja eläinrakkaus - kannatettavia arvoja ja tsemppauksia. Jälkkäriksi oli kuusi-jäätelöä, kuusenmakuista jäätelöä, joka maistui vienosti metsälle ja magialle... Ruokatarjoilu oli lastenkutsujen mukaan, ilmapallot olivat isoja ja vaaleanpunaisia. Saimme myös mielenravintoa. Minulle lastenkirjat, runot, laulut, ja lallatukset ovat aina anarkistisia. Hyvä niin. Vierailijoinat kirjailija-ohjaaja Laura Ruohonen ja näyttelijä Seela Sella sekä suomentaja Kristiina Rikman. Laura on kirjailijana ihana mutta ohjaajana hirveä - kuulin. ;) Lastenteatterissa pitää siis osata tiivistää, leikata, poistaa ja lyhentää, ettei mene liian pitkäks tylsäks lapsille. Esittelyssä oli Tippukivitapaus, jonka esimakua sain Kansallisteatterin näytäntäkauden avajaisissa 15.08.2017 Kansallisteatterin suurella näyttömöllä.

Bloggariklubilla eilen 6.11.2017 Lavaklubin tiloissa ihmeteltiin. miksi kirjakaupat eivät ota myyntiin lasten runokirjoja? Kun vähän niitä villalankoja tiivistäis niin mahtuis runouttakin, ajattelin. Lapsille lukeminen on tärkeää, kirjastosta lastenkirjojen lainaaminen on tärkeää.Seuraavassa osiossa bloggariklubilla oli tapetilla Peppi Pitkätossun uus käännös, joka on nyt poliittisesti korrekti, koska kyseessä lastenkirja, josta lapset myös oppivat.

Uunituoreiden Peppi.kirjojen  suomentaja Kristiina Rikman

Bloggariklubilla perehdyimme lastenkirjallisuuden ja -teatterin merkityksiin  päätäi Väätäisen johdolla.

Lainauksia bloggariklubin tiedotteesta:
"Laura Ruohosen kirjoittama ja ohjaama Tippukivitapaus jatkaa palkittujen Yökyöpelit ja Allakka pullakka -runokuvakirjojen sekä tv-sarjan sarjaa huimauttavalla koko perheen musikaalilla. Luvassa on verbaalista, musiikillista ja visuaalista iloittelua Suurella näyttämöllä! Tippukivitapaus-runokuvakirja (kuvittanut Erika Kallasmaa) on ilmestynyt Otavalta huhtikuussa 2017.

Seela Sella on suomalaisten rakastama näyttelijä, jolla on laaja ja vankka kokemus ja näkemys näyttämö- ja elokuvataidealasta. Tippukivitapauksessa Sella heittäytyy Mahtimummeli Päätäi Väätäisen riemukkaaseen rooliin.

Astrid Lindgrenin syntymän 110-vuotisjuhlan kunniaksi kuuluisat tarinat maailman vahvimmasta tytöstä saavat tuoreen ja raikkaan asun Kristiina Rikmanin uusina suomennoksina. Peppi Pitkätossu ja Peppi Pitkätossu astuu laivaan (kuvittanut Ingrid Vang Nyman) ovat ilmestyneet heinäkuussa ja alkuperäisten Peppi-romaanien päätösosa, Peppi Pitkätossu Etelämerellä ilmestyy WSOY:ltä maaliskuussa 2018."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti