keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Margaret Atwoodin upeista romaaneista tehtiin tv-sarjoja. Vihdoinkin.

Nimeltään Grace, Orjattaresi. Alias Grace, The Handmaid´s tale. Ja kuinka tarkasti Atwoodin kirjoittama dystopia, naisviha on tätä päivää, eri toten ameriikassa jossa vanhat kääkät yrittävät päättää mikä on naisen oikeus omaan ruumiiseensa. Puhumattakaan #metoo -häsän kertomasta misogyniasta ja naisten halveksunnasta, hyväksikäytöstä. Margaret Atwoodin upeista romaaneista tehtiin tv-sarjoja. Vihdoinkin. Nimeltään Grace minisarja on merkittävä myös siksi, että ohjaajana on Mary Harron, ja kirjoittajana Sarah Polley. Naisten tekemää. Plussana sarjoissa on Margaret Atwoodin veikeät cameot ;)

Löysin löytökirjan, ilmaisen kirjan Nimeltään Grace juuri kun The Handmaid's Tale pyöri HBOn kanavalla, ja ajattelin... Eipä aikaakaan kun sekin tehtiin. Olen toki lukenut kirjat aikoja sitten, olisiko 1990-luvulla? Atwoodilla on niin älykäs, julma, ironinen, lämmin ja kestävä katse.

Aiemmin:
Margaret Atwoodin romaani Orjattaresi HBOn sarjana
Pääosassa Elisabeth Moss. Hbonordic lupaa nannaa ja naisvihaa: " The Handmaid's Tale: Uutuussarja ensi-illassa 26.4. alkaen Margaret Atwoodin tieteisromaaniin perustuva The Handmaid’s Tale on lähitulevaisuuteen sijoittuva kertomus Gileadin totalitaristisesta yhteiskunnasta, joka aiemmin tunnettiin Yhdysvaltoina. Tässä dystopiassa hedelmälliset naiset, kuten päähenkilömme Offred (Elisabeth Moss), on orjuutettu synnytyskoneiksi valtaapitäville. The Handmaid's Tale saa ensi-iltansa 26.4. alkaen osoitteessa hbonordic.com. "
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti