sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Luetut kirjat 43/2024: Stephen King: Keveys, Tammi 2020. ⭐⭐⭐

Luetut kirjat 43/2024: Stephen King: Keveys, Tammi 2020. ⭐⭐⭐

(Englanninkielinen alkuteos Elevation ilmestyi 2018 Yhdysvalloissa.) 

Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kansi: Juri Patrikainen. Sähkökirjana 28.06.2024. BookBeatissa. Aloitin tämän lukemisen joskus. 

" Niinpä tietysti, Scott ajatteli. 21. vuosisadalla myös printtilehdet ovat hevospiiskatehtaita. " 


Tuli mieleen Q-teatterin mainio esitys, jossa puhuttiin hevonpaskabingosta kun, no olikohan Lontoossa, pelättiin, että kaupunki hukkuu hevosen paskaan. Mutta sitten keksivät automobiilin. 


Pariin otteeseen päähenkilö Scott, tuo oudosti kevenevä mies, mainitsee hevospiiskatehtaat. Että alallaan tietää, aavistaa mikä ala katoaa, muuntuu, huononee. Paikkakunnalla on jokunen homofobinen asukki, siinä on jokunen liikaa. Paikkakunnalla on naimisissa olevan lesbopariskunnan upealta kuulostava meksikolainen kasvisruokaravintola, joka hiertää alueen maga-lippiksisiä urpoja ja tunkkaisia setämiehiä monestakin syystä.

Kingin kirjaksi tämä on tavattoman lyhyt. Novellikokoelmat tietty erikseen. 

#stephenkinginkeveys #stephenking #keveys #trilleri #kirjavuoreni2024 #kirjavuoteni2024 #kirjavuosi2024 


Lainaus kirjasta: 

" Lukiolaiset menivät naamiaisasuissa koulun halloweentansseihin, joita varten paikallinen autotallibändi Big Top oli vaihtanut nimekseen Pennywise and the Clowns."


Olemme Castle Rockissa. Tuli mieleen myös jännäri Kivimies, olikohan kirjan nimi Kivimies.


Esittelyteksti: 

" Kauhun kuninkaan viihdeyllätys myyntilistojen kärjestä

Kutkuttava tarina aivan tavallisesta miehestä, jonka elämä muuttuu yhtäkkiä sietämättömän kevyeksi.

Scott Carey huomaa painavansa päivä päivältä vähemmän – laihtumatta grammaakaan. Scott ei haluaisi kertoa kellekään, sillä Castle Rock on pikkukaupunki, jossa mitään poikkeavaa ei katsota hyvällä. Ei siis ihme, että kaupunkiin juuri avattu hieno ravintola ei ota menestyäkseen, sen omistajat Missy ja Deirdre kun ovat… erilaisia. Pahaksi onneksi he ovat myös Scottin uusia, heti kättelyssä hankaliksi heittäytyviä naapureita. Tilanne vaikuttaa synkältä. Hiljalleen haihtuvan miehen arvoitus ei ratkea ennen kuin on riidelty vielä yksi riita, katsottu kohtalokas videotallenne ja todettu, että paha ei ole ihminen, vain toinen kevyempi toista." 

torstai 27. kesäkuuta 2024

Luetut kirjat 42/2024: Martta Kaukonen: Hengissä ⭐⭐⭐ Vielä pääsiäisen dekkareista #påskkrim & dekkarikesä

Vielä pääsiäisen dekkareista #påskekrim #påskkrim #påskrim. Olen lukenut Martta Kaukonen: Hengissä nyt 29% sähkökirjana.

Luetut kirjat 42/2024: Martta Kaukonen: Hengissä ⭐⭐⭐ 27.06.2024.


26.06.24 näköjään påskkrim jatkuu, samoin BookBeatin tillaus, eli tämän sähkö kirjan lukeminen jatkuu...
 
Näköjään påskkrim loppui ja alkoi kaiken aikojen dekkarikesä ;)




Emma Thompson puhui niin kauniisti kotimaisesta elokuvanteosta Hesarissa, että pistin jutun talteen. Emman oli kuvannut puolisonsa, näyttelijä Greg Wise, joka näytteli mm Marple sarjassa jaksossa Kohti nollapistettä. Alkup. teos Towards zero on mm
äänikirjojana, lukijana Hugh Fraser, näyttelijä, tuttu mm Poirotin toverinsa kapt. Hastingsina. Ja sitten instagrämmi leikkasi kaksi viimeisintä kuvaa väärin. Siinä oli uusia kirjoja mm Maria Langilta, Dostojevskiltä ja Anais Niniltä! Lukuaikapalvelut antavat kirjoille uudet elämät, kun ja jos kirjastosta uupuu. Divarit eivät kannata. Asuminen kirjahyllyjen kanssa on liian kallista.

Pääsiäisen vietin siis leväten, lukien, rikossarjoja katsoen, ja lensin valmiiseen pöytään jossa kaikki oli kasvista 😍🥰🥳 oli mukava viikonloppu vain nauttia ja ladata kameroitten akkuja. Omiakin.

Näin iloisesti vietän pääsiäistä dekkareiden kanssa 





Sosialistisesta mediastani: 

tiistai 25. kesäkuuta 2024

Luetut kirjat 41/2024: Lukukeskissä 03/2023 Camilla Grebe: Ajasta ikuisuuteen, Gummerus 2022, osa 6: Pimeän puoli

Luetut kirjat 41/2024: Camilla Grebe: Ajasta ikuisuuteen, Gummerus 2022, osa 6: Pimeän puoli. Ääni- ja sähkökirjana BookBeatissa. Kääntäjä Sari Kumpulainen. Lukija Kirsta Putkonen-Örn. Aloitin e-kirjana, jatkan äänikirjana. 05.03.2023. Luin loppuun e-kirjana 26.06.2024.


Lukujonoon lukukeskissä Camilla Grebe: Ajasta ikuisuuteen, Gummerus 2022, osa 6: Pimeän puoli. Ääni- ja sähkökirjana BookBeatissa. Kääntäjä Sari Kumpulainen. Lukija Kirsta Putkonen-Örn. Aloitin e-kirjana, jatkan äänikirjana. 05.03.2023. On lukujumia, on lukujonoa, on vaikeuksia keskittyä, ainakaan kodin ulkopuolella ei ole hiljaista kohtaa lukea, ulkona on aikaisen kylmä lukea vielä.  Viehätyin Grebestä ensimmäisenä koronavuonna 2020, jolloin aloin lukea sähkökirjoja, ja ostin ekan lukulaitteen. 

Julkaistu 16.3.2024 9.28

📖
Toinen kiinnostuksen kohde on kustannusmaailma.* 

Jatkan 25.06.2024 sähkökirjana, eli soutamista ja huopaamista kirjan kanssa, eikä suinkaan johdu, etteikö tarina olisi kaikinpuolin kiinnostava *.

Joskus sitä vain kadottaa innon, tilaus loppuu, rahat loppuu, lukurauhaa ei ole, aikaa ei ole...


Ruotsalaisissa kirjoissa & sarjoissa on usein bonusperhe keskiössä, mutta onko tässä. 
Tuli mieleen Catherine Breillatin tuorein elokuva valkokankaalta, vaikka tarina toki eri. Ehkä haluaisin hänen tekevän filmatisoinnin. Vaikka kirja toimiikin semmoisenaan, omana itsenään...
Catherine Breillat'n 
Viime kesänä (2023, trilleri/jännitys/naiskuvia, ‧ 1 h 44 m)

CAMILLA GREBE: Ajasta ikuisuuteen, Gummerus 2022.

Alkuteos Välkommen till evigheten. 
Psykologinen jännityskirjallisuus

Sarjan nimi Pimeän puoli.

Suomentaja Sari Kumpulainen.

Esittelyteksti:

" Vertaansa vailla oleva rikosdraama pohjoismaiden kiinnostavimmalta dekkaristilta
Lykke Andersen on äiti, kirjailijan vaimo, kustannustoimittaja ja ennen kaikkea ihminen, joka ei vahingoittaisi kärpästäkään. Nyt häntä epäillään murhasta. Lykke kieltäytyy puhumasta kenellekään muulle kuin rikoskomisario Manfred Olssonille – miehelle, joka tutki Lykken perheen idyllisellä järvenrantatontilla tapahtunutta henkirikosta kahdeksan vuotta aiemmin.

Moninkertaisesti palkittu ja pohjoismaiden parhaaksi rikoskirjailijaksi nimitetty Camilla Grebe tunnetaan erityisesti psykologisesti tarkkanäköisestä ihmiskuvauksestaan. Suljetun huoneen mysteerin ympärille kiertyvässä rikosdraamassa oikean ja väärän välinen raja on häilyvä, eikä totuudesta voi koskaan olla varma.

”Ihastuttavan pisteliäs kuvaus kustannusalasta, horjumaton perhetarina, jonka jännite pitää lukijan rautaisessa otteessaan… Ennenkuulumattoman napakasti sommiteltu rikosromaani, jossa Camilla Grebe leikittelee lukijan sympatioilla ja antipatioilla.” – Skånska Dagbladet
”Grebe on ilmiömäinen taituri luomaan jännittäviä, kaikessa arkipäiväisyydessään poikkeuksellisen tunnistettavia juonenkäänteitä.” – Dagens Nyheter

Sivumäärä 457.

Avainsanat
skandidekkarit, koukuttava, ihmissuhdetrilleri, perhedraama, murha

Ilmestymisaika
2022-10-03


Muokattu · 17 vk sitte
Instassa vaikka kesken:

https://www.instagram.com/p/CpbERngtxuB/?igsh=NzV4ZWRjdWw1eDl6

sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Lukukeskissä 06/2024: Kaarina Griffiths: Lintumies, Otava 2024

Lukukeskissä 06/2024: Kaarina Griffiths: Lintumies, Otava 2024. Aloitin tuoreen Cornwalliin sijoittuvan dekkarin, sarjan toisen osan 05.06.2024 koska mukavaa cozy crimeä, leppoisaa rikoskirjallisuutta. Pienellä paikkakunnalla on alkamassa surrealistinen taiteen festarit, ja keskiössä on Max Ernst ja lintumiehensä. En muistanut yhtään hänen lintuihmiskuvaansa, piti kooklata. Olen kyllä valokuvannut hänen hautaansa. Nyt muistin miksen minä feministinä ole niitä jalustalle nostanut. On kyllä upeata kun naistaiteilijat on nykyään nostettu ansaitsemaansa arvoon, taiteilijoita. Vaikka miehet papereilla ja historian kirjoituksissa ovat väittäneet keksineensä kaiken, niin sitten löytyykin nainen joka on taiteillut tyylisuuntaa ennen miesten ilmoittamaa päivämäärää..

Saara Turusen surrealistisissa ja absurdeissa näytelmissä on usein, ja paljon lintuihmisiä. 🐦 

Jatkoa myöh

Vastakkain ei ole pelkästään vanhemmat taiteilijamiehet (jotka jumaloivat vanhoja taiteilijamiehiä vähääkään kyseenalaistamatta) ja nuoret naiset taiteen rakastajat feministit, jotka osaavat kyllä kyseenalaistaa. On kyläyhteisö jossa voi olla vastakkain vanhoilliset vastaanharaajat ja raikkaat innovatiiviset uudistusmieliset. Toisaalta eräänlainen sentrifikaatio ja pelko kuinka hinnat nousee/laskee.

Kuka hyötyy mistäkin, ja mistä positiosta. Pitääkö kaiken pysyä ennallaan. Onko se taide vastaan paikalliset, kyläläiset. Haihattelu ja haihatus versus normiarki. Onko k.o. taidesuuntaus jo vanhentunut, ja seksistisistä heteromieskeskeistä yksipuolista provoa. 

Englannissa on kyllä hienoa nämä paikalliset juhlat, festivaalit ja häppeningit naamioineen. Onhan tässä vähän Uhrijuhlan (Wicker Man, 1974 elokuvana) enteitä. Ja kuka sanoo, etteikö cozy krimessä olisi sarjamurhaajia. 

Tämä voi olla myös mukavaa ja turvallista nojatuolimatkailua. Varsinkin näin juhannuksen ja summer solsticen, kesäpäivän seisauksen aikaan. Uutisissa oli kuinka reivikulttuuri kokee renessanssia, eikä ole enää vitsiä, että kävi raveissa. 




Lintumies

Esittelyteksti 

" Tunnelmallinen kotimainen dekkarisarja vie nojatuolimatkalle Cornwallin maisemiin.

Pieni englantilaiskylä valmistautuu mielipiteitä jakavaan taidefestivaaliin. Festivaalia edeltävänä päivänä paikalliset nuoret kohtaavat ilmestyksen, ihmisen kokoisen lintuhahmon. Aikuiset naureskelevat näylle, mutta myöntävät kuulleensa Lintumiehestä aiemminkin. Edellisestä ilmestyksestä vain on vuosikymmeniä aikaa.

Pian kylältä löytyy ruumis, ja kuolema vaikuttaa Lintumies-legendaan viittaavalta rituaalimurhalta. Rikostarkastaja Diggins ryhtyy tutkimaan tapausta ja joutuu ottamaan avukseen suomalaisen profiloijan Antti Honkasen – vastassa vaikuttaa nimittäin olevan tekijä, joka aikoo iskeä uudelleen."


Lainaus kirjasta: 

" Mutta entäs Leonora Carrington sitten? Jessica heitti väliin.

   – Mitä hänestä? Magpie oli ihmeissään, että kalastajantytär Jessica tiesi nimeltä Ernstin kanssa heilastelleen englantilaisen naismaalarinkin. 

   – Meinaan vaan, että tasa-arvon nimissä Leonorakin pitäisi huomioida festareilla. Kaikki nuo kuvat on Ernstin töitä, vai mitä? Olen lukenut surrealismista – se oli sovinististen miesten väkivaltaisten seksifantasioiden –.

   – Oho, Jessica, tuo nyt on vähän liioittelua, Magpie keskeytti.

   – Mä olen feministi.

   Jessica napitti miestä haastavasti silmiin. Niin tietenkin, Magpie huokaisi mielessään. Samassa lossi tömähti laituriin. Se oli tervetullut keskeytys, sillä mies ei halunnut joutua vedetyksi feministisiin väittelyihin. Hän kiirehti autoonsa ja starttasi sen. Ajaessaan maihin johtavalle luiskalle, hän kuuli, kuinka Jack huikkasi Jessicalle:..

"



Kaarina Griffiths

" Kirjailija, terapeutti ja toimittaja Kaarina Griffiths päätyi Eurooppaa kierreltyään asumaan Cornwalliin. Hän rakastui sen tummasävyiseen, villiin kauneuteen ja legendoihin, jotka inspiroivat kirjoittamaan murhamysteereitä. Griffithsin perheeseen kuuluvat brittimies, löytökoira ja eläkeläishevonen."


 

Koko tuotanto

Romaanit

Punainen piru ja musta enkeli, 2018, Lind & co

Trennan sokkelo, 2020, Taika Tales

Murha tunturissa, 2021,Lind & co

Trennan sokkelo, äänikirja, 2024, Otava


Cornwall-sarja

Meren syliin, 2023, Otava

Lintumies, 2024, Otava



#KaarinaGriffiths #Lintumies #cornwall #surrealismi #taide #surrealistinentaide #maxernst #cozycrime #cosycrime #nojatuolimatkailu #leppoisarikostarina #feminismi #mysteeri #kirjavuoteni2024 #kirjavuoreni2024 #kirjavuosi2024  

tiistai 18. kesäkuuta 2024

Luetut kirjat 40/2024: Terhi Tarkiainen: Tessa, Otava 2024 ⭐⭐⭐⭐

Luetut kirjat 40/2024: Terhi Tarkiainen: Tessa, Tammi 2024 ⭐⭐⭐⭐ 18.06.2024.

Tämä. Tänään 17.06.2024 lulujonoon. Luin, että skottikärryt! Hi hi hi.

Lulujono onkin jotain uutta verrattaessa lukujonoon...


Luetut kirjat 40/2024 ⭐⭐⭐⭐ 18.06.2024.


Viihdyttävä, karmivahko, herkullinen, kännittävä siis jännittävä, kuuma. Ei lainkaan Outlander vaan Burke & Hare kohtaa Angelikan. Se kiinnostavampi välskärin tarinoita..


Kannen suunnittelija: Markko Taina. Äänikirjan kertoja: Elina Varjomäki. Sarja: Vallattomat viettelijät, osa 4. Kategoria: Kotimainen kaunokirjallisuus, Viihde ja romantiikka.


TERHI TARKIAINEN


Esittelyteksti: 

"'Tessa, eli kuinka veret seisautetaan

Tervetuloa madame Tessan hoideltavaksi!

1750-luvun Skotlantiin sijoittuvassa romaanissa käytellään sujuvasti niin skalpellia kuin naisellisia avuja. Kuin tehty Outlander- ja Bridgerton-faneille!

Tessasta ei koskaan pitänyt tulla välskäriä. Silti hän on ajautunut harjoittamaan kirurgin ammattia salaa ja hankkinut jopa mainetta Edinburghin pimeillä kujilla. Kun hänen pakeilleen sitten könyää vankikarkuri Duncan musketinkuula kyljessään, Tessa päättää kursia salskean jakobiittikapinallisen kasaan ja suojella tätä punatakeilta. Mutta entä jos hänen onkin suojeltava läheisiään Duncanilta? Kapinalliset kaappaavat Tessan mukaan seikkailuun, jossa roiskuu veri ja räiskyy lempi – eikä edes kirurgin oma sydän ole turvassa. "

" Terhi Tarkiainen (s. 1977) raikastaa historiallisen romaanin genreä tuomalla siihen ilottelevaa leikillisyyttä, joka oli varsin ominaista myös hänen kuvaamansa 1700-luvun kirjallisuudelle. Tessa, eli kuinka veret seisautetaan on hänen kuudes romaaninsa. "

https://www.instagram.com/p/C8WO473NBhI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading https://www.instagram.com/p/C8WO473NBhI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

tiistai 11. kesäkuuta 2024

Luetut kirjat 39/2024: Coco Moodysson: Jag är ditt fan in i döden, Ordfront Galago, 2010. ⭐⭐⭐ #Sarjakuvat

Luetut kirjat 39/2024: Lukujonossa 01/2024 : Coco Moodysson: Jag är ditt fan in i döden, Ordfront Galago, 2010. ⭐⭐⭐ #Sarjakuvat. Jonotan kirjastossa. Tai en enää vaan luin 11.06.2024.


#CocoMoodysson

#Jagärdittfaninidöden

#sarjakuva 

#TheCure #RobertSmith


Esittelyteksti:

" Lontoo 2009. Pimeällä takakadulla joukko toiveikkaita faneja odottaa Robert Smithiä, legendaarisen black rock -yhtye Curen laulajaa. Seisovien joukossa ovat BennyTheCurefan, IfOnly2Night, Juice4Cure ja Caterpillargirl, kaikki Curen omistautuneita faneja, jotka ovat tutustuneet toisiinsa online-fanisivustojen kautta. Heillä on kännykkäkameransa ja nimikirjoituslevynsä huippuvarusteena kauan odotettua tapaamista varten idolinsa kanssa. Joukko 40-vuotiaita italialaisia emoja soittaa Pink Floyd -kappaleita banjolla, yöt pimenevät ja pimenevät, kylmempiä ja kylmempiä.

Tuleeko Robert Smith todella ulos? Ja onko hän todella niin komea kuin kaikki sanovat?

Coco Moodyssonin neljäs sarjaalbumi I am your fan into death on pakkomielteinen, iloinen ja surullinen sarjakuva elämää suuremmasta idolesta. Ennakoinnista, suosikkikappaleista, kuulumisesta, Robert Smithin kehon hajusta ja kohtalokkaasta ratsastuksesta East Sussexissa"


Stockholm : Ordfront Galago, 2010

[72] sidor : illustrationer ; 17 cm


The Cure

Smith, Robert, fikt.

tecknade serier

svartvita serier

musikgrupper

rock

beundrare

skönlitteratur


" London 2009. På en mörk bakgata står en grupp förhoppningsfulla fans och väntar på Robert Smith, sångare i det legendariska svartrocksbandet the Cure. Bland dem som står där finns BennyTheCurefan, IfOnly2Night, Juice4Cure och Caterpillargirl, alla hängivna beundrare av the Cure som har lärt känna varandra genom fansidor på nätet. De har sina mobilkameror och autografblock i högsta hugg inför det efterlängtade mötet med sin idol. Ett gäng italienska emos i 40-års åldern spelar Pink Floyd-låtar på banjo, natten blir mörkare och mörkare, kallare och kallare.

Kommer Robert Smith verkligen att komma ut? Och är han verkligen så där schyst som alla säger?

Coco Moodyssons fjärde seriealbum Jag är ditt fan in i döden är en besatt, lycklig och sorglig seriebok om en idol större än livet självt. Om förväntan, favoritlåtar, tillhörighet


https://www.instagram.com/p/C2lIxYSNAIp/?igsh=MWJxNnljNmFycGM0eg==

sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Lukukeskissä 06-03/2024: TRACY REES: Ruusutarha, Sitruuna 2023

Lukukeskissä 06-03/2024: TRACY REES: Ruusutarha, Sitruuna 2023. Suomentanut Anu Heino. Englanninkielinen alkuteos The Rose Garden. 

Lisää viktoriaanista romantiikkaa ja ajankuvaa... 

19.03.2024. Jatkoin 09.06.2024 sähkökirjana. 

Jäälohkareista tuli mieleen 70-80 -luvut, kun kesällä jäätä säilytettiin sahanpurun alla, ja käytettiin karjakeittiössä altaissa maitopäniköiden siis maidon kylmänä pitämiseen. 


Esittelyteksti:

" Salaisuuksia ja juonia viktoriaanisessa Englannissa. 

Olive Westallen, 28, elää etuoikeutettua, joskin melko yksinäistä, elämää perheensä hulppeassa kodissa. Häntä pidetään liian vanhana menemään naimisiin, mutta hänellä on radikaaleja suunnitelmia perheensä tulevaisuuden varalle – suunnitelmia, jotka järkyttävät hänen yläluokkaista maailmaansa.

Ottilie Finch, 12, on vastikään muuttanut naapuriin. Perhe on hiljattain paennut Durhamista skandaalia, josta hän on autuaan tietämätön. Lontoo on uusi ihastuttava leikkikenttä, etenkin sen eläintarha ja kanavat, joissa riittää vilskettä kaikkina kellonaikoina. Ainoa huono puoli on äidin salaperäinen sairaus, joka pitää tämän suljettuna huoneeseensa.

18-vuotiaalle Mabsille elämä kanavilla on kaikkea muuta kuin eksoottista: se on jokapäiväistä työtä, jonka niukan palkan hän vie kotiin leskeksi jääneelle isälleen ja nuoremmille sisaruksilleen. Kun Mabsille tarjotaan kotiapulaisen paikkaa Finchien upeassa talossa, tilaisuus vaikuttaa pääsylipulta parempaan elämään. Hän ei kuitenkaan tiedä, ettei kaikki ole niin täydellistä kuin miltä näyttää. Pian Mabs sotkeutuu salaisuuksiin, jotka ajoivat Finchit pois edellisestä kodistaan.

”Tracy Rees on historiallisen fiktion uusi loistava ääni.”   - Kirjailija Lucinda Riley

#TRACYREES #ruusutarha #rosegarden #ruusutarharomaani #viktoriaaninen #lukukeskissä2024 #lukeminen #kirjat #books #reading #kirjavuoReni2024 #kirjavuoteni2024 #kirjavuosi2024





Luetut kirjat 38/2024: Ana Reyes: Talo puiden suojassa, Sitruuna 2024. 🍋 🍋🍋

Luetut kirjat 38/2024: Ana Reyes: Talo puiden suojassa, Sitruuna 2024.

 🍋 🍋🍋

Suomentaja: Arto Konttinen. Lukija: Anniina Piiparinen. Aloitin 25.05.2024. Lopetin ehkä 02.06.2024.

TUOTEKUVAUS: 

" Nuku hyvät yöunet, koska herätessäsi tätä taloa ei enää ole

Mayan mielessä kummittelee yhä talo, joka on syvällä metsässä niin tiheän puuston seassa, että se jää helposti huomaamatta. Hän on käynyt talossa viimeksi kesällä, jolloin hän oli seitsemäntoista. Silloin, kun hänen paras ystävänsä Aubrey kuoli ja Mayan maailma hajosi.

Mayan silmissä tuo talo oli idyllinen kuin satuun kuuluva paikka, mutta nyt hän tietää vaaran, joka vaanii sen nurkissa. Mayan muistikuvat tuolta kesältä ovat hatarat, mutta yhden asian hän tietää varmasti: sen, kuka murhasi Aubreyn. Hän tietää vaikkei kukaan uskoisikaan häntä.

Nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, toinen nainen hänen kotiseudullaan on kuollut samalla selittämättömällä tavalla kuin Aubrey. Maya tietää, että vain hän voi selvittää totuuden ja pelastaa seuraavan viattoman tytön hengen. Mutta sen tehdäkseen hänen on palattava takaisin. Takaisin metsään, takaisiin taloon puiden suojassa…

Riisu kenkäsi ja viivy vähän aikaa. Ulkona tuuli yltyy, ja jostain läheltä alkaa kuulua tiuhaan toistuvaa kolinaa, kuin jokin lonksuisi. Ikkunat varmaan kolahtelevat puitteitaan vasten. Taivaalta putoilee hiljalleen lunta kuin tomusokeria siivilän läpi, ja se kietoo tämän viihtyisän kodin syleilyynsä. Peittelee sen nukkumaan.”Hyvää yötä, tupa punainen, hyvää yötä, hiirulainen.”Muistatko? Kerrankin ei ole mitään syytä nousta, ei ketään, jota jahdata tai juosta karkuun. Keittiöstä leijailee kodin tuoksua ja ruoan käristämisen ääniä. Tällainen maailma oli kerran, ennen ensimmäistä vatsakipua, ensimmäistä palovammaa, ensimmäistä eksymistä. Ja juuri tämän takia teet sen. ”Hyvää yötä, olematon, yötä, vanha ystävys. Yötä sulle, vanha rouva, joka hiljaa kuiskaat ’hys’.”


Ana Reyes valmistui kirjoittamisen maisteriksi Louisianan yliopistosta ja työskenteli käsikirjoitusten parissa ennen kuin päätti ryhtyä kirjailijaksi. Nykyään hän asuu Los Angelesissa aviomiehensä kanssa ja opettaa luovaa kirjoittamista iäkkäille ihmisille Santa Monica Collegessa. Amerikkalaisista ja guatemalalaisista juurista inspiroitunut The House in the Pines on Reyesin esikoisromaani.


Tuotetiedot ISBN:  9789524090155

Alkuteos: House in The Pines

 361 sivua 

Julkaisuaika: huhtikuu, 2024



Arvostelut

””Äärimmäisen koukuttava trilleri.” - Reese Witherspoon (Reesen kirjakerhon tammikuun 2023 kuukauden kirja.)

”Kammottava.” -The Times

”Aavemainen ja tunnelmallinen Talo puiden suojassa on kiehtova sekoitus psykologista trilleriä ja synkkää satua.” - Kirjailija Riley Sager

”Psykologista jännitystä nostattavat Mayan muistihäiriöt ja todellisuutta vääristävät havainnot, jotka antavat tarinalle synkän, yliluonnollisen tunnelman.” - Booklist

”Luin tämän yhdeltä istumalta täysin lumoutuneena.” - Kirjailija Lisa Gardner



Lainaus kirjasta:

" Isä oli opiskellut San Carlosin yliopistossa historiaa ja kirjallisuutta, ja Carolinan mukaan häntä oli kiinnostanut erityisesti maaginen realismi. Isän mielestä tämän tyylilajin kirjailijat onnistuivat jotenkin kiehtovasti ujuttamaan magiaa tavallisten ihmisten elämään kuin kieltäytyen mukautumasta siirtomaaisäntien suosiman

 

Lukukeskissä 06/2024: Markku Haussila: Kaikki kauniit kukat, Storytel Publishing Finland 2023


Lukukeskissä 06/2024: Markku Haussila: Kaikki kauniit kukat, Storytel Publishing Finland 2023. 

Äänikirjana Storytelissä, lukijana Markku Haussila itse.

Pride-kuukautena. Haussila olen nähnyt teatterissa mm Hgin kaupunginteatterin Humisevassa harjussa, ja Teatteri Jurkassa SCREAM - THE LOVE STORYn myötä. Lainasin tämän kirjan kirjastosta viime syksyltä, mutta tämä tarina ei happane eikä vanhene. Ilmestymispäivä 22.03.2023.



Esittelyteksti: 


" Riipaiseva ja riehakas kasvukertomus pojasta, joka uskoo olevansa huono lapsi.


Pikkuveli ja sisko palvovat äitiä, joka on hurmaavan rämäpäinen ja täynnä vauhtia. Mutta äiti ei osaa olla äiti. Maailma kutsuu houkuttelevammin kuin kaksi kouluikäistä lasta.


Pikkuveli ihailee taekwondovalmentajan rintakarvoja mutta haluaa oikeasti tanssia kuin Take Thatin Howard. Syöpään hiipuva, hiljaisten ovien takana makaava isä kieltää pojalta homoseksuaalisuuden ja tanssimisen. Kun isä kuolee, veli ja sisko sijoitetaan uuteen kotiin ja kaikki muuttuu.


Kaikki kauniit kukat on kertomus yhden perheen tuhosta. Hillitön komiikka ja sivaltavan tarkat kiteytykset valaisevat kuvaa viime vuosituhannen lopun ahdasmielisestä ajasta, jolloin ei ollut tilaa erilaisuudelle. Tanssija-näyttelijä Markku Haussilan autofiktiivinen, traagisen komediallinen esikoisteos on kirja lapsuudesta 1990-luvulla, juurettomuudesta ja tanssimisesta.


#Kaikkikauniitkukat

#MarkkuHaussila 

#kasvukertomus #pride #autofiktio 

#Kaunokirjallisuus #Kirjat #Nykykirjallisuus 

#StorytelPublishingFinland #lhbtiq+ 

Lukujonossa 06/2024: J.S. Meresmaa: Aseenkantajan kunnia - Keskilinnan ritarit 1, Osuuskumma,

Lukujonossa 06/2024: J.S. Meresmaa: Aseenkantajan kunnia - Keskilinnan ritarit 1, Osuuskumma, Osuuskumma-kustannus

2013. Ilmestyvät mm Storytelissä äänikirjoina kohtsillään.


Keskilinnan ritarit -trilogian avausosa

Esittelyteksti: 

"He ottivat miekkani ja kerrankin olin tyytyväinen, että isäni oli kuollut."

Nuori ja tunnollinen Konno Nasovalainen on valmistumaisillaan aseenkantajain killasta ja kypsä astumaan ritari Jehrem Kovdasin palvelukseen. Kun Jehrem yllättäen kieltäytyykin valitsemasta Konnoa, romahtaa nuoren aseenkantajalupauksen tulevaisuus. Sitten käy ilmi, ettei Jehremin edellisen aseenkantajan kuolema ehkä ollutkaan onnettomuus, ja että Konno saattaa olla vaarassa. Mutta tuleeko uhka läheltä vai kaukaa?

Keskiaikaistyyppinen fantasiatarina tarjoaa murhan ja poliittista kieroilua, mutta se on myös kaunis tarina ystävyydestä ja rajat ylittävästä rakkaudesta. Meresmaa osoittaa taitavasti, ettei hyvän tarinan luomiseen tarvita satoja sivuja.

Aseenkantajan kunnia aloittaa Keskilinnan ritareista kertovan trilogian.


J.S. Meresmaa (s. 1983) on tamperelainen kirjailija, jolta on julkaistu romaanien lisäksi useita novelleja niin antologioissa kuin lehdissä.

#JSMeresmaa #Aseenkantajankunnia  #Keskilinnanritarit1 #fantasia #Kaunokirjallisuus

#Romantiikka #Osuuskummakustannus

#Ritarinansio #Keskilinnanritarit2 



J.S. Meresmaa: Ritarin ansio - Keskilinnan ritarit 2, Osuuskumma-kustannus 2014.

Keskilinnan ritarit -trilogian toinen osa

Esittelyteksti:

" Konno Nasovalainen on pyhästi luvannut itselleen pysyvänsä erossa juonitteluista ja ennen kaikkea ritarin arvon menettäneestä Jehrem Kovdasista. Mutta kun Jehremiä syytetään peräti kahdesta murhasta, ei Konno voi kieltäytyä auttamasta.

"Ajatukseni kärjistyvät lopulta yhteen tosiasiaan. Jehrem tarvitsee apua, enkä minä voisi elää omantuntoni kanssa, ellen sitä antaisi. Kuollut ei voi pyytää anteeksi tai osoittaa katumusta. Kuolleelle ei voi kostaa."

Keskilinnan ritarit -trilogia on edennyt toiseen osaansa, jossa ritari saa ansionsa mukaan. " 


J.S. Meresmaa: Kuninkaan tahto - Keskilinnan ritarit 3, Osuuskumma-kustannus 2015.

#Kuninkaantahto #Keskilinnanritarit3 

#Keskilinnanritarit 


Keskilinnan ritarit -trilogian päätösosa

Esittelyteksti:

"Konnon ja Jehremin suhde etsii tasapainoaan, jota horjuttaa kuninkaan määräämä tehtävä. Voiko ritarin ja aseenkantajan rakkaus todella toteutua?

Kuninkaan tahto vie Konnon ja Jehremin jälleen uuden tapauksen pariin. Tällä kertaa tehtävän langettaa itse kuningas. Kaksikko matkaa jälleen Delviin, mutta Jehremillä on omat epäilyksensä tehtävän laadusta. Ja mitä Meriolle, Jehremin murhatulle aseenkantajalle, kävi?

"