tiistai 27. helmikuuta 2024

Luetut kirjat 17/2024: äänikirjana " Oliko Verikuningatar historian pahimpia sarjamurhaajia vai myytti?" Anna Lea: Verikuningatar, Storytel Original 2023 ⭐⭐

Luetut kirjat 17/2024: äänikirjana " Oliko Verikuningatar historioitsija pahimpia sarjamurhaajia vai myytti?" 28.02.2024 kuunneltu äänikirja : Anna Lea: Verikuningatar, Storytel Original 2023 ⭐⭐
2/5.

Lukukeskissä vielä 27.02.2024. Äänikirjana. Tämä on jotenkin hyvinkin sekava, vaikka aihe kiehtoo, historiallisesti, ja esteettisesti, kirjojen, biisien, elokuvien kautta. Reilu viikko sitten olin kuuntelemassa Cradle of Filthiä Tavalla. 

Kääntäjä Nuanxed - Tiia Tikka. Lukijana Krista Kosonen. Erzsébet Báthory on kiehtonut meikää useampana vuosikymmenenä, ja montakin muusikkoa ja elokuvantekijää. Lähimmillään Julie Delpy oli elokuvassaan Kreivitär, 2009. Kuka Elisabeth Bathory oikeasti oli, kuka kirjoittaa historian, kuka mustamaalaa. Oliko hän sarjamurhaaja, vampyyri vaiko strategioita tekevä leski, hallitsija hovijuonittelussa. 

Kylpikö hän neitsyeitten veressä. Miten se eroaa nykyajan.. ikuisen nuoruuden julmasta palvonnasta 12.11.2023.

Kuuntelen vasta nyt vaikka tätä markkinoitiin kovasti ennen Halloweeniä ja julkaistiin 6.10.2023

#verikuningatar #ErzsébetBáthoryk #kirjavuosi2023 #kirjavuoReni2023 #kirjavuoteni2023 


Esittely

" Kreivitär Elizabeth Báthory mainitaan Guinnessin ennätystenkirjassa pahimpana historioitsija tuntemana naispuolisena sarjamurhaajana. Tänään ilmestyvä Storytel Original Verikuningatar kertoo Báthoryn tarinan ja onnistuu olemaan ehdottomasti ajankohtainen.

Kreivitär Elizabeth Báthory on rikas, älykäs ja vaikutusvaltainen. Kun hänen sotamarsalkkapuolisonsa kuolee, Báthoryn on alettava suojella niin omaisuuttaan kuin hänestä riippuvaisia ​​ihmisiä itse. Kuninkaalla kannattajineen on tarkoitus saada kaapattua kaikki, mitä kreivitä omistaa ja kaupan päälle tämän nuoret tyttäret. Kun aviomies makaa mullassa, kuningasineen alkaa valmistella joukkohyökkäystä. 

Kreivittären kodissa, Čachticen linnassa pyöritetään klinikkaa, jossa hoidetaan sairaita. Kun tappavat tautiepidemiat alkavat levitä, sitkeä huhumylly pyörähtää käyntiin. Miksi niin monet nuoret palvelijattaret kuolevat linnassa? Onko kreivitär kenties mustaa magiaa harjoittava noita? Onko hän kirotto? Kukaan ei ole näyttänyt omin silmin, kertomukset julmu ja murhista hetken kreivitärtä, joka tuntuu jättävän verivanansä. 

Storytel Original Verikuningatar on Elizabeth Báthoryn (1560–1614) tarina.Báthorya syytettiin yli 600 nuoren naisen kidutuksesta ja murhasta, mutta kun hänet tuotiin oikeuden eteen, oikeudenkäynti oli pelkkä näytös. Kreivitär eristettiin huoneeseensa, jossa hän kuoli neljä vuotta myöhemmin. "

“Verikuningatar on hyvin kirjoitettu ja lumoava tarina voimakkaan naisen tuhosta. Vaikka tapahtumista on yli 400 vuotta aikaa, tarina on edelleen ajankohtainen. Naisia vallan kahvassa pidetään helposti provosoivina ja heitä vihataan. Todennäköisesti Báthory ei ollut täysin viaton, mutta kuinka moni syytöksistä perustui oikeasti pahantahtoisuuteen ja väärän tiedon levittämiseen? Sen jätämme äänikirjan kuuntelijoiden ratkaistavaksi”, sanoo äänikirjan tuottanut Anna Öqvist Ragnar. 

Tarina perustuu tositapahtumiin, mutta on fiktiivinen. Storytel Original Verikuningattaren on kirjoittanut Anna Lea, joka on työskennellyt 15 vuotta elokuva-, TV- ja äänialalla. Kehitystyössä on ollut mukana BAFTA-palkittu käsikirjoittaja ja kirjailija Matthew Hall. 

Verikuningatar julkaistaan kahdeksalla kielellä. Suomenkielisen version lukee Krista Kosonen. "


 https://www.instagram.com/p/Czjuqi8tphu/?igsh=MWJnYWxzbjJkYzg1Ng==



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.