keskiviikko 2. elokuuta 2023

Nextoryllä luetut kirjat 167 kpl vuonna 2022 - 2020, ehkä

Nextoryllä luetut kirjat 167 kpl vuonna 2022 - 2020, ehkä. Koska vaihtelen lukuaikapalveluita, ja välillä ei ole mitään tilausta mihinkään suuntaan. 490 tiimaa. 17 minsaa pär päivä.


Käytän Storyteliå, BookBeatia ja Nextoryä vuorotellen. Ostan sähkö- ja äänikirjoja Elisa Kirjasta, Google Books tms sekä Adlibriksestä. Ostan alehintaan ja tarpeeseen. Joitakin myös fyysisinä. Lainaan kirjaston kirjoja, otan ilmaisia kierrätyskirjoja ja myös ostan kirjoja fyysinä uusina tai käytettyinä divarista, kaupasta, verkosta, kirjastosta tai kierrätyskeskuksesta.

Aloin käyttää sähkökirjoja vasta ensimmäisenä koronavuonna 2020, koska silloin se oli tarpeellista mm hyvinvoinnille ja rentoutumiselle, oppimiselle, pelkäämiselle jne tunteelle.

Ensimmäisen sähkökirjan ostin tosin vahingossa verkosta kun halusin Kirjasta halvimman version ja alkuperäiskielellä.

E- ja äänikirjat eivät ole kirjan kuolemaa, vaan rihmastoa, laajenemaa. Helpommin saavutettavaa. Kirjailijoiden on saatava tästä reilumpi korvaus. Kaikki tulot eivät voi tulla siitä kun myy kässärinsä Netfliksiin...

Kirjan kuolema on kirjaroviot, ja sensuuri, mitä rasistit, fasistit, misogyynit yrittävät tehdä niin ameriikoissa ja puoloissa. 

Kirjan kuolema on ettei Suomessa näytetä kulttuuriuutisia. 

Kirjan kuolema on ettei kirjallisuusohjelmia näytetä tv:ssä. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.