tiistai 25. elokuuta 2020

Syksyn kaunein, violetein ja tärkein kirja: Historian jännät naiset

Tänään, tähän päättyi  ääni- ja sähkökirja 25.8. Historian jännät ulkomaalaiset naiset, jotka on hiljennetty, pyyhitty pois historian kirjoista, eivätkä koskaan niihin päässetkään, koska ovat niin hurjia, niin pioneerejä, niin esikuvia, niin hirviöitä, niin yksilöitö, niin radikaaleja, niin emoaattisia, niin kälmejä.

Niin naisia.

Seuraavaksiko kotimaiset historian kulttijohtajat, ennustajat, Seiliin suljetut naiset, kuivauskaapin keksijät.. Melkein unen eli syvän rauhallisuuden tilassa olen kuunnellut sinua viikon, e-kirjasta katsoin nimet. 💜💜💜💜💜 


Pienenä rakastin Kombi-tietosanakirjoja, mutta sittemmin huomasin mitä niistä puuttuu. Myös kuvituksista, eri ammattien. Naiset. 


Onneksi Historian jännät naiset on ilmestynyt paikkaamaan, ilahduttamaan, sivistämään, ottamaan tilansa. 


Hypatia oli tuttu kirjasta Naiset ja maailmankaikkeus, muistaakseni, 80-luvun lopulta. Ja Sabina Spielrein tv elokuvasta, joka tuli joskus 2000-luvun alusta. Muitakin tuttuja oli. Ja todella paljon uusia naisia. Sankareita ja antisankareita. Helen Keller, Josephine Baker ja kaikki muut. 


Mutta innolla kuuntelee, observoi, imaisee ja ahmii. Tätä kirjaa. Nyt on Elisa Kirjalla päheet tarjoukset: Historian jännät naiset, Leijonapatsailla, Hymypoika ja Viisi - Viiltäjä-Jackin tuntemattomat uhrit. Ääni- ja e-kirjoina.


Tässä kirjassa ei ole Ulrike Meinhofia, ei Lucrezia Borgiaa, ei Lizzy Bordenia, ei Aileen Wuornosta, ei Elisabeth Bathoryä, ei Nefetiteä, ei Kleopatraa, ei Hatsepesutia, ei Katariina Suurta - koska heistä kaikista on tehty jo kirjoja, oopperoita, elokuvia, näytelmiä ja / tai väitöskirjoja. 



Kirjaan liittyviä tai liittymättömiä hurjia naisia, sosialistisesta mediastani:



Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Tänään, tähän päättyi #historianjännätnaiset ääni- ja sähkökirja 25.8. Seuraavaksiko kotim. historian kulttijohtajat, ennustajat, Seiliin suljetut naiset, kuivauskaapin keksijät.. Melkein unen eli syvän rauhallisuuden tilassa olen kuunnellut sinua viikon, e-kirjasta katsoin nimet. 💜💜💜💜💜 Pienenä rakastin Kombi-tietosanakirjoja, mutta sittemmin huomasin mitä niistä puuttuu. Myös kuvituksista, eri ammattien. Onneksi Historian jännät naiset on ilmestynyt paikkaamaan, ilahduttamaan, sivistämään, ottamaan tilansa. Hypatia oli tuttu kirjasta Naiset ja maailmankaikkeus, muistaakseni, 80-luvun lopulta. Ja Sabina Spielrein tv elokuvasta, joka tuli joskus 2000-luvun alusta. Mutta innolla kuuntelee, observoi, imaisee ja ahmii. Tätä kirjaa. Nyt on Elisa Kirjalla päheet tarjoukset: Historian jännät naiset, Leijonapatsailla, Hymypoika ja Viisi - Viiltäjä-Jackin tuntemattomat uhrit. Ääni- ja e-kirjoina. #mariapettersson #historia #kirjablogi #kirjallisuus #literature #kirjahullunkirjahyllystä #kirjahullunkirjahylly #koronanlokikirjat #koronapäiväkirjat #koronapuuhaa #koronakevät #kirjojaKoronanaikaan #kirjaploki2020 #feminismi #feminism #cult #kultti

Henkilön Satu Ylävaara (@kirjahullun_kirjahylly) jakama julkaisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.