maanantai 30. lokakuuta 2017

Elise Tarkoma, Marjut Paulaharju: Kirjailijoiden Hietaniemi, kulttuurikävelijän opas. Hietsun unohdetut kirjailijat ja myös muistetut, jumaloidut

Hietsu eli Hietaniemen hautausmaa on minulle tuttu paikka, suuri, rauhallinen puisto, jossa lepää suuria ja pieniä kirjailijoita, unohdettuja ja jumaloituja. Viime aikoina olen tehnyt matkan Hietaniemeen Lapinlahden mielisairaalan kautta - tutustumalla kulloisiin näyttelyihin. Kirjamessuilla Helsingin Psilassa messukeskuksessa torstaiuna 26.10.2017 bongasin suunnistusmatkalla tähän. Elise Tarkoman ja Marjut Paulaharjun kirja Kirjailijoiden Hietaniemi. Tietenkään minulla ei ole varaa ostaa tätä kirjaa, mutta lainaan tämän kirjastosta, ihan ilmaiseksi ja solidaarisesti!

Elise Tarkoma, Marjut Paulaharju: Kirjailijoiden Hietaniemi, kulttuurikävelijän opas,, Kustannusosakeyhtiö Avain | Booky.fi.

 Book fair photos by: Satu Ylavaara Photography, photographer Satu Ylavaara, valokuvaaja Satu Ylävaara:


 #kirjamessut, Kirjamessut, kirjamessut 2017, kirjaploki, messukeskus, Rosebud, satuylavaaraphotography. Kirjamessuilla olin kuten suunnistamassa -ja löysin kaikki rastit! Käyn messuilla silloin tällöin - kun siiihen on varaa. Eli kun voitan lipun tai saan sen. Nyt pyörin kaksi päivää - koska voitin Rosebudin instasta liput, kiitos siis kirjakaupalle joka mahdollisti pääsyni!

                                         Satu Ylavaara Photography 2017

Lue lisää Adlibriksen kirjakaupan sivulta: "Hietaniemen hautausmaa on paitsi monen helsinkiläisen viimeinen leposija myös osa Helsingin kaupungin historiaa ja osa suomalaista kulttuurihistoriaa. Sekä hautausmaan Mechelininkadun puoleiseen Vanhaan osaan että Hietaniemen kadun ja Lapinlahden Uuteen osaan on haudattu monia merkittäviä suomalaisia taiteilijoita ja tieteentekijöitä.Kirjailijoiden Hietaniemi. Kulttuurikävelijän opas on teos, joka johdattaa lukijansa aikamatkalle tähän merkittävään lehtoon. Teokseen on koottu lähes 200 Hietaniemeen haudatun kirjailijan elämäkerrat sekä runsas kuva-aineisto sisältäen muun muassa kuvia kirjailijoiden hautamuistomerkeistä. Teos tarjoaakin lukijalleen ja hautausmaalla kävijälle mahdollisuuden paneutua siihen kulttuurin kenttään, jossa nämä kirjailijat ovat omana aikanaan olleet osallisina.Teoksessa on lukijan avuksi hakemistoja ja alueen karttoja hautapaikkakoodeineen.Marjut Paulaharju on eläkkeellä oleva filosofian maisteri ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut useita kansanperinnettä ja kulttuurihistoriaa käsitteleviä teoksia ja artikkeleita. Kirjallisen työnsä ohella hän on toiminut Bibliophilos-lehden päätoimittajana. Elise Tarkoma on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja ja tietokirjailija. Lisäksi hän toimii Bibliophilos-lehden päätoimittajana" sivulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti