keskiviikko 30. elokuuta 2017

Tukholman reissulla sarjakuvia: Läderlappen, Lepakkomies, Batman, Jokeri, Jokern, Joker, Dracula, Fantomen, Mustanaamio, ja Spökplumpen eli ihana Mustakaapu

In old town of Stockholm I bought some graphic novels and comic books in 40 SEK (circa 4 euros). And took time travel to my childhood - i still love these! Ostin 40 kruunulla sarjakuvia, käytettyjä. Yhteisenä tekijänä oli goottilaiset, kauhuromanttiset, synkät, salaperäiset tahi tummanpuhuvat hahmot, sankarit tai psykopaatit, pahikset, pahat pojat. Kuten Jokeri ja Spökplumpen - ihana Mustakaapu. Mikään ei ole muuttunut siitä kun olin 12-vuotias... Jopa sarjakuvien kieli on ruotsia. Meillä rajaseudulla oli varmaan tarjolla 70-luvulla enemmän ruotsinkielisiä sarjiksia joita suvun mamut, elikkä maastamuuttajat, Ruotsiin muuttaneet työperäiset immeiset imigrantit, toivat rikkaina rehentelijöinä - kun olivat paiskineet tuunia Marabuun tai Volvon tehtailla... Lapsuudessa oli varmaan ihanaa tämä Jali ja suklaatehdas, kun suku oli oikeasti töissä suklaatehtaalla! Ihana oli myös Maraboun suklaalevyn muotoinen puhallettava uimapatja. Ja viikonloppulaukku - ah niitä aikoja!
    Tukholma on ihana aikamatka lapsuuteen ja nuoruuteen tuttujen sarjakuvien kautta. Ja tuntematttomienkin... Wininger: Skuggorna från det okända. 15 SEK (1,5€) oli kiinnostavaa outoutta Louvren kummituksen, Tintin ja Les Vampires -elokuvasarjan mukaan. Mutta missä naiset? Kuten Tintissä naiset puuttuivat - paitsi loppumetreillä. Jäädään cliffhanregeriin, haluaisin lukea jatkoa, koska rakastan egyptologiaa... Dracula 6/1983 oli plastiikissa ja aika kallis - 25 kruunua eli reilut 2 euroa. Modesty Blaisessakin seikkailee vampyyreitä! Ja hintaan kaksi kruunua eli 0,20 €. Ja tottahan toki Mustakaapu on kotiin raahattava kun maksoi kaksi kruunua eli 0,20 €. Photos by: valokuvaaja Satu Ylävaara, Satu Ylavaara Photography:
Kahden vuorokauden risteilylle budjettini oli noin 400 SEK eli 42 euroa, jolla ostin: sarjakuvia 4 kpl, kolme metalli-pipoa, kukkaron, syötävää, juotavaa, tuliaisia, Kyrön karpalolonkeroa, tuliaisiksi saunaoluen ja itselle meriaamiaisen. Rahaa jäikin vielä. Photos by: valokuvaaja Satu Ylävaara, Satu Ylavaara Photography.
        Tukholman reissulla sarjakuvia: Läderlappen, Lepakkomies, Batman, Jokeri, Jokern, Joker,
Dracula, Fantomen, Mustanaamio, sarjakuvia, sarjakuvat, sarjikset, kirjaploki, sarjiskauppa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti