Antti Tuiskun elämänkerta Suomalaisen kirjakaupan kirjahäppenigissä. Tässä kirjatilaisuudessa kovin dandyssä ja ihanassa Seurahuoneen Bar Sociksessa elämänkertakirjan tiimoilta. Seinäjoelta tiputuksesta suoraan Kuopioon ja lavalle, en tosin minä vaan Antti Tapani muistelee kirjassaan kovasta menosta artistina Areena -kiertueella, joka työllisti 100 henkeä joka esityksessä. Koulukiusaaminen ja parisuhdeväkivalta olivat tapetilla. Nii pitää ollakin. Yleisön ja fanien tapaaminen, fiilisten ja kokemusten jakaminen, ja myös tuen antaminen, ja saaminen...
Antti Tapani eli Antti Tuiskun elämänkerta Suomalaisen kirjakaupan kirjahäppeninki, Bar Socis 30.08.2018 by Satu Ylavaara Photography 2018:
Seinäjoelta tiputuksesta suoraan Kuopioon ja lavalle, en minä mutta @anttituisku muisteli kiitokautta tuolla @SuomalainenCom kirjatapahtumassa oikein dandyssä Seurahuoneen Bar Sociksessa pic.twitter.com/d8gj5AN58X
Saapasnahka-torni väliviivalla on tuttu ja mysteerinen paikka tahi tila jonne Simeoni joutuu / pääsee / päätyy vai päätyykö, hm, Aleksis Kiven romaanissa Seitsemän veljestä. Simeoni on kiinnostavin ja ristiriitaisin hahmo veljeksistä, en vieläkään ole päässyt hänestä selvyyteen vaikka olen viime vuosina nähnyt 7 veljestä näytelmänä sekä Ryhmäteatterin 2017 version että Turun kaupunginteatterin 2017-2018 version, kummankin useamman kerran. Mikä on Simeonin matka? Onko Aleksis tämä Simeoni liehuparka, reppana, syntinen saatana kurja... vaiko Lauri, joka ryhmiksen versiossa lensi katossa Aleksis Kivenä tuolla Lapinlanhden mielisairaalassa? Mielestäni Simeoni on Aleksis K siksi, että hän on tuurijuoppo ja ettei hänellä ole onnellista parisuhdetta eikö edes avioliittoa - verrattuna muihin veljiin.... Mutta mikä on tuo matka saapasnahkatorniin?
Jos palaan itse maan pinnalle tuolta saapasnahkatornista ja kuun pinnalta Lucifeeruksen rinnalta ja siirrän katseeni eiliseen niin luento alkoi kuitenkin Hulttiosta, lahtarista nimeltä Marski.. Ja vertailtiin syntyjä syviä mannerheimilla ja Kivellä, alkukohtia. Mannerheimista on tehty sen 700 elämänkertaa, onko hän jokaisen laulun arvoinen... Keskisarja kiinnostui Marskin nuoruudesta, siks Hulttio. Hulttio eli Marskista ennen kuin hänestä tuli lahtariteurastastaja. Hulttio-kirja jonka minäkin ostin - vihermessuilta muistaakseni. Kun kirjakaupat alkavat täyttyä kaikesta muusta kuin kirjoista niin kukkamessuilla on hyvä myydä ja ostaa hienoa kirjallisuutta ;) wink wink. Ostin kaksi kukkarallista kassia. Kirjoja. Uusia, kovakantisia, halpoja.
Eilen 4.9.18 Saapasnahka-torni: Aleksis Kiven elämänkertomus eli Teemu Keskisarja luennoi tiistaimatinean kirjailijavierailulla Vuotalossa, Vuosalissa suht täydelle katsomolle, kaikille ei tainnut riittää istumapaikkaa, eikä rollaattoripaikkaa, osa seisoikin. Vuosaaren kirjastossa järjestetään mukavia kirjatapahtumia, tämä oli yksi niistä. Mukavaa, kuinka ihmiset jonottavat pääsyä tapahtumaan. Viihdyttävä ja kuivan mustan huumorin sävyttämä luento... Tärkeimpänä jäi mieleen kuinka tärkeä suomenkieli on, kuinka sitä pitää ylläpitää - kuka ääliö arpoi uuden kalliin kirjaston nimeksi oodi, miksi Tohloppi ei ole enää Tohloppi? Tärkein pointti oli se, ettei Kiveä unohdettu, vaan löydettiin uudelleen.
Videoklippejä alempana kohokohdista muistin tueksi, että teksti olisi historiaa, ei mehevää marttyyri-legendaa: by Satu Ylavaara Photography 2018:
Henkilön Satu Ylävaara (@satuylavaaraphotography) jakama julkaisu
pakko lisätä tähän hieno Markku Tantun kuvittama kirjanen johon on koottu kaikki Seitsemöän veljeksen kertomat kansankieliset mehevät stoorit, unet ja unelmat, kuvitettuina:
Perheelliset antisankari-naiset loistivat poissaolollaan popkulttuurissa ja sarjakuvassa, siispä Emmi Valve kirjoitti ja piirsi heidät. Minulla on varauksessa kirjastossa tuo sarjis, ehkäpä 12 kk sisällä sen saisin lukeakin... Haastattelijan mainitsema sirkus-estetiikka tihkuu näkyy kansista, ja mielestäni myös tyylikäs John Watersin vaikutus...
Emmi Valven sarjakuva Girl gang bang bang Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 2.9.18 Emmi Valve at Helsinki comics festival Helsinki comics festival by Satu Ylavaara Photography 2018:
Helsingin sarjakuvafestivaalit 2018 erittäin salaisia merenneitoja ja nauruntyrskähdyksiä kauhuantologiassa ( Verihukka ja muita tarinoita kauhukammiosta Helsingin sarjakuvafestivaaleilla ) Suvilahdessa 2.9.2018 in Hellsinki comics festival anthology of horror made by these secret mermaids... By Satu Ylavaara Photography 2018:
Helsingin sarjakuvafestivaalit, Helsingissä sarjakuvafestivaaleilla, Helsinki comics festival, Charlie Adlard, Charlie Adlard Helsingissä, the Walking Dead, sarjakuvat, graphic novel, sarjakuva,Hellsinki, Helsinki
2.9.2018 Kattilahallissa, Suvilahdessa vieraili ihanan sarjakuvan Nemin luoja Lise Myhre. Edellisen kerran näin Myhreä kauan sitten kirjamessuilla, ja silloinkin vaan olkalaukun läpän kun hän liihotti ohi... Videolla ja twitterin tviitissäni hän on jostain syystä Lisa eikä Lise. En ymmärrä. Minullahan on Nemi-sarjiksia vähintään kolmella kielellä... Nemi on ollut hieno tyyppi useana vuonna, ja jopa useammalla vuosikymmenellä, niin hieno, läheinen hahmo, oman tiensä kulkija, aina niin tyylikäs ja itsevarma, joka myös rakastaa lohikäärmeitä, fantasiaa ja tasa-arvoa ja puolustaa heikompiaan... Mutta myös herkimpinä hetkillään on tarkkoja kuvauksia yksinäisyydestä, joulunvietosta, pitkätukkaisista kundeista, ja haaveillaan Rutger Hauerista ja Alice Cooperista... Lätkin tänne lisää kuva ja viideota tuonnempana... Tänään sunnuntaina minun piti vain tehdä grafiikkaa, kuvia, blogeja, pestä käsin pyykkiä, ja setviä työpöytä, löytää yhden kameran laturi ja tehdä lisää kasvisruokaa, sadonkorjuuta omasta maasta, niin Lise Myhren takia menin näille festareille. Eilen olin teatterissa, matineassa kun Yksi lensi yli käenpesän vika näytös oli, ja sitten oli Makuunin loppuunmyynti, ja kaikeksi huipuksi Guerrilla Girls -ryhmän vakijäsen Frida Kahlo oli HAMissa häppeningissä.
Helsingin sarjakuvafestivaalit. At Helsinki comics festival By Satu Ylavaara Photography 2018: